Dator > hur du återvinner gamla datorer & skärmar

 • hur du återvinner gamla datorer & skärmar


 • Om du har köpt ny dator utrustning, kanske du undrar vad du ska göra med din gamla datorer och bildskärmar. Du kan bara lägga de gamla datorer och bildskärmar ut med soporna, men som skulle bidra till den redan allvarliga problemet med elektroniskt avfall. En bättre lösning är att återvinna din gamla datorutrustning
  1.
  Kontrollera med din kommun eller township och fråga om tillgången på bulk pickup för datorer och annan elektronisk utrustning. Många township kommer att ägna ett visst datum eller datum och låta sina invånare att lägga sina oönskade datorutrustning vid trottoarkanten för återvinning. Att oönskad utrustning sedan hämtas upp av en auktoriserad dumpern och skickas iväg till återvinning.
  2.
  Kontakta din lokala sparsamhet butik och fråga om de accepterar datorutrustning för återvinning. Även om du har skadat, kan din lokala sparsamhet butik vara villiga att ta den för värdet av metall och andra komponenter som den innehåller. Vissa secondhandbutiker drivs av välgörenhetsorganisationer som Goodwill Industries, som kommer att acceptera donationer av datorutrustning, särskilt om att utrustningen är i funktionsdugligt skick.
  3.
  Granska din lokaltidning annonser för information om eventuella lokala datorn återvinningsföretag. Du kan hitta en annons från en lokal person eller företag som tar in oönskade datorutrustning och använder den för att bygga helt nya system. En erfaren datoranvändare kan ofta ta ett antal skräp system och använda de olika komponenter för att bygga en mycket användbar dator för någon i nöd.
  4.
  Kontakta välgörenhetsorganisationer. Lokala, nationella och internationella välgörenhetsorganisationer får ta emot datorer och bildskärmar som kan delas ut till de behövande. Utrustning som inte är alltför gammal kan fortfarande ha funktioner som kan hjälpa vuxna, barn och skolor i områden eller länder som har begränsade finansiella medel för teknik. Detta kommer att ge dig tillfredsställelsen att veta att ditt bidrag kommer att hjälpa andra.

  Tips och varningar


 • Se till att du tar bort alla dina personliga data från dina hårddiskar innan du sätter datorn ut för återvinning. En beslutsam identitet tjuv skulle kunna återställa denna information och använda den för skändlig ändamål, så det är viktigt att ta bort känslig data innan du ger din gamla dator borta. Om du har återställnings-CD som medföljde datorn använder som återställer CD för att formatera hårddisken och sätta din dator tillbaka till fabriken nyskick. Om du inte har återställnings-CD, kan du använda ett kommersiellt diskrensning för att förstöra de gamla data.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man skapar Skriv till fil skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man hittar billiga bärbara datorer
 • hur du ansluter datorn skrivare
 • hur till göra min boot Toshiba laptop i CD-enheten
 • hur man använder min tv som datorskärm
 • är det ett sätt att återskapa data från en S RAM-kort?
 • hur man gör en ren installation på en Mac PowerBook
 • hur man tråd en katt 5-kontakten
 • hur du formaterar en Vista-partitionen
 • hur man kan kontrollera vilken typ av RAM
 • hur man bygger en quad dator