Dator > guide för att installera ett PCI-adapter i en dator

 • guide för att installera ett PCI-adapter i en dator


 • Många olika enheter, från modem till grafikkort, är utformade för att passa in i PCI-kortplatsen på din dator, så det är viktigt att veta hur man installerar enheter till dessa tider. De flesta moderna datorer kommer med minst två eller tre fria PCI-platser, vilket gör det enkelt att uppgradera dina komponenter och ersätta misslyckats hårdvara som behövs. Till exempel, om grafikkortet är inbyggda i datorns moderkort skulle misslyckas, kan du installera en fristående grafikkort i PCI-kortplats för att få datorn igång igen.

  Samla dina verktyg

  Innan du börjar, är det viktigt att samla de verktyg du behöver. För att öppna din dator om du kommer att behöva en uppsättning små skruvmejslar, både platt huvud och Phillips modeller huvud. Du kan även behöva en uppsättning TORX förare att ta bort de speciella skruvarna som håller skal på dina tomma PCI-platser. Om du inte har en uppsättning TORX drivrutiner finns, kanske du kan använda en liten platt skruvmejsel, men med rätt verktyg för jobbet kommer att göra det mycket enklare.

  Varje gång du arbetar inuti datorn: s fall är det också en bra idé att använda ett antistatarmband. En jordad rem är helt enkelt en liten enhet bärs runt handleden, och dess uppgift är att avlasta eventuella byggt upp statisk elektricitet. Eftersom statisk elektricitet kan skada känsliga komponenter i datorn är ett antistatarmband en bra försäkring, ett som kan köpas på många datorbutiker och elektronikbutiker.

  Bort din datorkåpan

  Innan du kan börja arbeta med PCI-platser, hitta och ta bort datorns täcka genom att hitta spaken fall tas bort. Den exakta placeringen av spaken kommer att variera från modell till modell, så om du har en kopia av användarhandboken är det en bra idé att konsultera den. Om du inte har en fysisk kopia av din dators manual du kanske kan slå upp det på nätet. Om du har en stationär dator, ditt fall spaken troligen kommer att vara på toppen. Om du har en låda, frigöringsspaken troligt är placerade på sidan. Dra upp om fallet frigöringsarm ta av locket och ställ den åt sidan. Beroende på din dator kan du också behöva lossa eller ta bort fästskruvarna på enhetens baksida. Om ditt ärende täcker inte glider av när du släpper spaken, titta på baksidan av datorn för dessa skruvar och ta bort dem vid behov.

  Hitta PCI-kortplatser

  Du kommer att kunna känna igen PCI-kortplatser på datorns moderkort genom att leta efter en serie av två till fyra vita slots. Beroende på datorns konfiguration kan dessa tider eller inte kan ha produkter som redan är ansluten till dem. Om någon av fälten är i bruk, se bara till att du har en ledig plats till förfogande för den enhet du vill installera. Ta bort den enheten ur förpackningen och håll det-metall nedåt-över facket. Den PCI-kortplats kommer att ha två separata områden-en liten och en lite större. Se till att du linje PCI-kortet upp så att den sammanfaller med facket. Tryck sedan försiktigt men bestämt på kortet tills det snäpper på plats. Efter kortet är på plats kan du fästa den med den lilla skruven som användes för att skydda den tomma kortplatsen.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur till stryka fönstren ut dokument

Relaterade artiklar


 • hur man byter iMac RAM
 • en enkel guide till bärbara datorer
 • hur du uppdaterar din iPhone
 • hur man spelar in ett USB-minne
 • hur man väljer datorer för ett litet företag
 • Hur man spelar en avi på en TV
 • hur man installerar ett grafikkort på en bärbar dator
 • hur man bränner en Windows Media Audio / video-filen till en dvd
 • hur till vända bort Toshiba laptop interna program
 • hur ta reda på om en dator har USB 2.0