Dator > diy dator kit

 • diy dator kit


 • Hur får man den personliga datorkraft du vill ha med någon av de extrafunktioner som du inte behöver? Du bygger din egen dator. Detta kan vara en skrämmande utmaning för vissa människor, men bygga din egen kan göra din dator snabbare, mer grafiskt avancerade och längre livslängd än många datorer på marknaden idag. Medan vissa av de ingående hårdvara på köpta datorer kan ludd, det finns vissa nödvändigheter som varje gör-det-själv (DIY) dator kit bör innehålla

  Du behöver:.
  DVI till DVI-standarden videokabeln eller VGA till VGA-standard video-kabel.

  Moderkort

  Moderkortet är den första och viktigaste delen av en PC eftersom det är den centrala enheten som alla andra delar är anslutna. Liksom flesta stycken i en DIY dator kit, köpa moderkortet för din dator beroende på vad du bygger din dator att göra. Leta efter viktiga faktorer som antalet Peripheral Component Interconnect (PCI)-platser, Random Access Memory (RAM) kapacitet och vilken typ av processor på moderkortet kan stödja (borrkärna, dual core, quad core, Intel, AMD) Flera av dessa moderkort levereras komplett med integrerad grafik och ljudkort.

  hårddisk

  Storleken på din hårddisk avgör hur mycket information du kan spara på din dator. När du köper en hårddisk, leta efter hastighet, strömförbrukning och storlek. Hårddiskar som rör sig med högre hastighet (7200 istället för 5400) minns dina data snabbare och påverka prestandan av operativsystemet och program som körs. En snabbare hårddisk är oftast bättre i en storlek som passar din budget.

  För folk som hatar att förlora data, finns det också Solid State Drives. Dessa enheter kostar mer, men de har inga rörliga delar. Detta minskar drastiskt risken för att hårddisken kraschar på grund av fysiska fel. Solid State Drives också låta datorn att starta mycket snabbare än vanliga hårddiskar.

  CPU

  CPU eller processor, är beräkningen hjärnan i datorn. Kvaliteten på denna enhet avgörs av kvaliteten på tillverkaren och Ghz nivå. En processor med flera kärnor är oftast bättre om du planerar att köra flera program samtidigt med datorn, men höga Ghz single-core processorer överträffar vissa dual-core-processorer på enstaka program hastigheter.

  RAM

  RAM är den kortsiktiga din dators minne och ett nära samarbete med processorn att avgöra hur många program kan fungera vid en viss tidpunkt. När du köper RAM-minne för din dator kit, se till att den är kompatibel med ditt moderkort. Webbplatser som Crucial. com och NewEgg. com erbjuda diagram kompatibilitet och även e-post stöd för frågor om kompatibilitet.

  Nätaggregat, fläktar och Bostäder

  Strömförsörjning, fans och bostäder är den sista av de nödtorft för DIY dator kit. Alla tre måste köpas utifrån behoven av ditt moderkort, processor och hårddisk. De flesta moderkort lista deras minsta effektbehov, och mest nätaggregat anger storleken av fläkten som behövs för att kyla dem. Bostäder bör köpas med mångfald i åtanke. Flera PCI-kortplatser, USB-portar och plats för kortläsare är alla faktorer för att leta efter bortom estetisk briljans.

  Icke inbäddad grafik och ljudkortet

  Oavsett om du behöver icke-inbäddade bilder eller ett ljudkort är bäst besvaras av vad du ska göra med din dator. Om du konstruerar en gaming dator, då är det mer troligt att du behöver en icke-inbäddad eller "engagerade" grafikkort. Likaså om du använder din dator för att spela in musik, kommer du sannolikt behöva ett särskilt kort.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur radera startskivan på en Mac

Relaterade artiklar


 • hur man hittar rätt moderkort
 • hur man återställer HP bläckpatroner
 • hur du tar bort datafiler
 • hur du uppdaterar en Toshiba trådlöst LAN-kort Mini PCI
 • hur man radera en bränd cd
 • hur man ansluter en trådlös laptop till en icke-trådlös skrivare
 • hur ändrar hårddisk i en MacBook Pro 2009
 • guide för att köpa en dator
 • hur man sparar en bild på din iPod touch från webben
 • hur du kör 2 externa hårddiskar med en Mac