Dator > det bästa sättet att titta på 3D-filmer på TV

 • det bästa sättet att titta på 3D-filmer på TV


 • Tre-dimensionell teknik är i grunden en optisk illusion: det lurar dina ögon att tro att bilden har djup när det faktiskt inte. Framgången för 3D-filmer som "Avatar" och "Monsters vs Aliens" har väckt intresse i att föra 3D-upplevelsen till hemmet tv. Ett antal metoder finns för att åstadkomma detta, men alla kräver en mild tweaking på din TV. Den bästa innebär en produkt som kallas 3D shutter glasögon, som kan köpas för ungefär lika mycket som en DVD-spelare.

  TV Set-Up

  I filmen teatrar, är 3D skapad av specialiserade projektorer och skärmar. Din TV har inte de egenskaper som är där shutter glasögon kommer in Glasen öppnar och stänger väldigt snabbt, alternerande fram och tillbaka mellan varje ögat upp till 60 gånger per sekund-snabbare än ditt sinne kan processen-som skapar två olika bilder på skärmen. Innan du kan använda dem, måste du se till att din TV kan visa 3D-bilder-kolla din bruksanvisning eller kontakta tillverkaren-och att den kan ansluta till en hemdator. Kolla baksidan av din TV, sedan på baksidan av din dator för två kompatibla uttag. "Input"-uttaget på TV ansluter till "Output" eller övervaka uttaget på datorn. (Om du inte kan hitta en kompatibel anslutning, köpa en korsad kabel från ett uttag som Radio Shack eller Best Buy, som låter dig ansluta två olika typer av jack. ) När du har anslutit datorn till TV: n, slå dem båda på och använd sedan "Input"-knappen på TV: ns fjärrkontroll för att hitta uttaget ansluten till datorn. Datorns skrivbord bör visas på TV-skärmen när du gör.

  Programvara och Emitter

  Shutter glasögon levereras med en sändare och mjukvara för att fungera. Sändaren ansluts till baksidan av TV, i "3D Sync" jack. (TV: ns bruksanvisning ska berätta var det ligger. ) Du ska sedan lägga den direkt under eller bredvid din TV, vänd framåt så att den kan synka med glasögon. När det är gjort, placera skivan med programvaran i din dator, följ sedan instruktionerna för att installera den. Ställ in TV till 3D-läge (igen, kommer det mer specifika beror på din TV), sedan lägga på dig glasögonen och slå på dem. Kontrollera att det finns ingenting i vägen mellan glasen och sändaren.

  DVD

  Med allt inrättas, är det dags att spela upp DVD. Sätt den i datorn och låt den starta upp. Det ska börja spela på din TV. Beroende på programvara bör du se en meny på skärmen med en knapp eller ett kommando som heter "3D. "Tryck den. Programvaran ska justera bilden till 3D-läge, vilket gör att dina glasögon att fungera som de ska. Du kan sedan titta på filmen i 3D. Programvaran fungerar för nästan alla DVD, så även de där var inte avsedd att vara visas i 3D kommer att fungera.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man startar ThinkPad från SD-kortet

Relaterade artiklar


 • hur du installerar Microsoft IntelliMouse för Bluetooth på Vista
 • hur man radera eller förstöra en hårddisk
 • hur man kalibrerar en bildskärm för Photoshop
 • hur man spela spel med hjälp av en USB-minne
 • den bästa USB CD-ROM-enheter
 • hur till vända din mus till en DC spänningskälla
 • hur du kör video konsoler på datorskärmar
 • Varför hålla min laptop avstängning?
 • hur man bygger en dator med flera hårddiskar
 • hur du säkerhetskopierar dokument på en MacBook Pro laptop