Dator > bidra till att förbättra pc riktmärken

 • bidra till att förbättra pc riktmärken


 • "Benchmarks" är resultatindikatorer bland stationära och bärbara modeller. Nästan alla detaljhandeln datorer är testade och "benchmarking" av de stora PC-tidskrifter som PC World, och PC Magazine, att ge konsumenterna information och jämförelser mellan märken och modeller. Snabbhet och effektivitet dataöverföring som går på mellan datorkomponenter riktmärke. I vissa fall kan du förbättra datorns riktmärke poäng för att öka hastighet och prestanda, särskilt på skrivbordet maskiner

  testprogrammet

  Det finns flera märken av benchmarking program som finns på marknaden vilket kan hjälpa dig utvärdera och förbättra datorns prestanda. Vissa program, t. ex. Futuremarks 3DMark Advantage bara testa en komponent, som ett grafikkort. Andra program, som den mycket populära SiSoftware Sandra program är omfattande och kommer att testa allt på din dator. Akta dig för gratis program som erbjuds för benchmarking, som vissa kan vara bedrägliga webbplatser som kommer att föra vidare infektioner. De flesta av de berättigade benchmarking program betalas titlar. Medan Sandra Lite programmet är gratis, till exempel, och säkert för nedladdning, säljer den "professionella Home" version för $ 99.

  Processor Benchmarks

  När forskning för inköp av en ny dator, kontrollera alltid publicerade riktmärke betyg för processorn. Du hittar dessa poäng i tillverkarens dokumentation och på webben. Ett program som Sandra Lite kommer att jämföra resultatet för din nuvarande dators processor mot kriterierna i andra processorer under ideala förhållanden. Sandra Lite kommer också att grafiskt visa de områden i prestanda där din processor kan lysa eller faller ner och ge förslag för att justera. I vissa fall är det möjligt att uppgradera processorn så länge moderkortet specifikationer är matchade.

  Moderkort Benchmarks

  Moderkort också allmänt riktmärke för prestanda. Medan det finns mycket du kan göra för att mekaniskt förbättra moderkortet du har nu, utan att ersätta den helt, det finns vissa tweaks som kan användas för att förbättra "leverans" effektivitet. Sandra Lite kan rekommendera dessa tweaks efter sitt jämförelseindex skanningen är klar.

  Minne benchmarking

  RAM-minnen är målstyrt och jämförs av PC recensenter också. Ett program som Sandra Lite kan ge rekommendationer om minne. Ta reda på hur mycket och vilken typ av minne som är bäst för ditt moderkort, konsultera en webbplats som crucial. com. Kom ihåg att alla datorer är lyckligast "när RAM-minnet kommer i matchande par av rätt klockhastighet för moderkortet, och när de har så mycket minne som finns installerat som tillåts av moderkortet specifikationer.

  hårddiskar

  hårddiskar finns i två huvudtyper, den äldre IDE-formaten, samt nyare och snabbare SATA-format. De finns också tillgängliga i tre hastigheter från de långsammare 4200 varv till 7200 varv per minut. 7200-hastigheten hårddisk normalt riktmärke högsta. Ett snabbt sätt att förbättra datorns prestanda är att uppgradera till den snabbaste och bästa hårddisk som du har råd.

  Videokort

  Video-kort som är inbyggda i moderkort är ofta inte den bästa hårdvaran och lägre på benchmarking tester som tillägg grafikkort. En inbyggd grafikkort ofta inte har tillräckligt av sin egen inbyggt minne och därmed kommer att stjäla minne från RAM-minnen, sakta ner Windows prestanda. Uppgradering grafikkort är ett utmärkt sätt att förbättra datorns riktmärke poäng. Grafikkort med 256 och 512 megabyte av den inbyggda grafiken minne finns tillgängliga till överkomliga priser och kommer att göra en stor skillnad i din dators prestanda. Tyvärr uppgradera ett grafikkort på en bärbar dator inte är möjligt.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man gör en plastanka flash-enhet

Relaterade artiklar


 • Hur ställer jag upp ett trådlöst tangentbord för en Apple-dator?
 • hur man använder ett Bluetooth på en Acer Aspire
 • hur man byter en laptop tangentbord på en paviljong
 • hur man kopplar en Toshiba bärbar extern hårddisk från en dator
 • hur man fixar My Space bar på en bärbar dator
 • hur man kan jämföra fullastade bärbara datorer
 • utrustning för band till dvd konvertering
 • hur man installerar en HP webbkamera på en hp laptop
 • hur man fixar en bärbar dator när det fryser upp
 • Hur man väljer en laptop skärmstorlek