Dator > Lägga till en processor till en dator

 • Lägga till en processor till en dator


 • Installera en processor i en dator kan tyckas vara en skrämmande uppgift för någon ovana att arbeta under den ökända "huva" av datorer, men det är inte så svårt som man tror. Det finns två allmänna steg för att installera en processor-installera det i rätt uttag (som det bara blir en) och montera en kylanordning på det för att hålla den mot överhettning. Själva processen kan genomföras på mindre än 10 minuter, men budgeten minst en timme om det är första gången.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Pincett.

  bort den gamla Processor


  1.
  Koppla ur datorn från väggen och öppna upp fallet genom att ta bort de två skruvarna på bak till höger i målet. Rådgör med din bruksanvisning för instruktioner öppning om ditt ärende använder skruvlösa posten.
  2.
  Koppla in kablarna för processorn fläkten från moderkortet. Detta kommer att vara en liten, två-eller tre-pin kabel som kommer ut ur processorn fläkt monterad i den övre halvan av ditt moderkort som är ansluten direkt till moderkortet. Helt enkelt dra bort den från moderkortet för att ta bort den.
  3.
  Ta bort kylflänsen på processorn genom att lyfta de två spakarna på ömse sidor av enheten sedan dra bort det av moderkortet . Observera att kylflänsen kan vara svårt att ta bort från hålen i moderkortet, så använd ett par pincett för att försiktigt kil varje arm kylflänsen ur sin motsvarande hål om det är svårt. Detta kommer att utsätta den processorn.
  4.
  Lyft spaken sitter på processorsockel att släppa processorn från moderkortet. Det blir då möjligt att häva gamla processorn bort.

  Lägga den nya processorn


  1.
  Ta bort processorn chip från sitt emballage och hålla i själva kanter. Undvik att röra vid guld kontakterna på undersidan av chippet.
  2.
  Placera processorchipet i uttaget på moderkortet (ligger nära centrum på den övre halvan av brädet). Ett hörn av processorn kommer att bli något hack-Anpassa detta hörn med det avskurna hörnet av facket
  3. .
  Dra ner på den lilla spaken på moderkortet för att låsa processorn på plats.
  4.
  Installera termisk pasta medföljer processorn om det krävs av din specifika processor typ
  5
  Montera kylfläns över processorn -. . Det här kommer endast bifoga ett sätt, så att inte oroa sig för att göra fel
  6 <. . br>
  Lås kylflänsen på plats genom att låsa ner spaken armarna på båda sidor. Rådfråga din processor installationshandboken om du är osäker på hur man utföra den här åtgärden på din kylfläns.
  7.
  Anslut den lilla sladden som kommer från kylflänsen till makten fästpunkten på moderkortet. Det kommer bara att en plats på moderkortet där det kommer att passa, så det är ganska fel bevis.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man hittar en rad Toshiba modell

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra Intel CPU hastigheter
 • en enkel guide till bärbara datorer
 • hur du säkerhetskopierar Apple iTunes
 • hur du använder din dator DVR att titta visar på TV
 • Skillnaden mellan minne och Memory Stick PRO Duo
 • av ersätta en Toshiba LCD
 • hur man skriver ut mönster på nätet
 • hur man klocka Excel-funktioner
 • hur du lägger till mer SDRAM på en emachine
 • Hur du tar isär en IBM Thinkpad