Dator > upprättas adb

 • upprättas adb


 • Oavsett vilken typ av dator du har eller hur du använder den datorn, är det viktigt att sätta en fast underhållsplan på plats. Ett korrekt omhändertaget dator kan ge många års problemfri drift samtidigt en dåligt underhållen system kan behöva bytas ut efter bara ett par år. Även om priserna på datorer har sjunkit en hel del, är det bättre att behålla både hårdvara och mjukvara i PC

  Regelbundna uppdateringar

  Enkelt att installera operativsystemet på datorn och låta det gå är inte tillräckligt. Programvarutillverkare ständigt upptäcka säkerhetshål och andra problem. När dessa frågor är frilagda, kommer tillverkaren att släppa en patch uppdateringen för att lösa dem. En av de bästa sakerna du kan göra för att undvika problem är att tillämpa dessa uppdateringar automatiskt. Genom att ställa ditt system för att automatiskt hämta och installera uppdateringar, kan du skydda dig från virus och hackare och undvika möjligheten av en korrupt operativsystem och en oanvändbar dator.

  För att slå på automatiska uppdateringar, helt enkelt högerklicka på "Den här datorn" och välj "Egenskaper" från menyn. Klicka på "Automatiska uppdateringar"-fliken och kontrollera att "Automatiskt" alternativet är vald. Välj en passande tid för uppdateringar och klicka "OK".

  Håll insidan Clean

  En av de vanligaste orsakerna till för tidigt bortfall i stationära datorer är överhettning, och ett av de vanligaste orsakerna till överhettning är en uppbyggnad av damm och skräp inuti fallet. Datorer kyls av en liten fläkt som körs när datorn är påslagen och driften av fläkten kan ibland dra på skräp från utsidan. Det är därför det är så viktigt att göra rengöring datorns fall en regelbunden del av ditt underhåll rutin.

  Att rensa din dator om du behöver några enkla verktyg, samt en burk med komprimerad luft. Du behöver en liten skruvmejsel välja att ta bort skruven som håller fallet på plats, och du kommer att behöva en burk tryckluft för att blåsa att damm och skräp i ärendet. För att göra det lättare att jobba exakt, sätt först in den lilla droppen som kommer med burk med tryckluft, så ge det kan ett par test sprayer för att avlägsna eventuell fukt som kan ha samlats. Använd tryckluft för att lossa och avlägsna smuts från insidan av datorns fallet, rengör området runt datorn för att stoppa smutsen från ackumuleras. Regelbundet rengöra bordet där datorn ligger bör också vara en del av din vanliga underhållsrutiner.

  Titta upp resultatet

  Ytterligare en viktig del av datorn underhåll är att helt enkelt hålla ett öga på datorns prestanda. Många dator ägarna antar helt enkelt att det är normalt för deras system att sakta ner när de åldras, men detta är inte fallet. Datorn kan mosse ner för ett antal orsaker, inklusive bristande minne, brist på hårddiskutrymme, för många program körs samtidigt eller ens en virusinfektion. Om du märker att datorn blir långsam betydligt efter installation av en ny pjäs av maskin-eller programvara, är det en god idé att ta bort den hårdvara eller mjukvara för att se om det löser problemet.

  Du kan också kontrollera status på alla dina hårdvara genom att högerklicka på "Den här datorn" och välja "Egenskaper" från menyn. Klicka på fliken "Maskinvara" och sedan på "Enhetshanteraren". Titta igenom listan med enheter för någon som inte fungerar --- dessa enheter kommer att flaggas med ett rött utropstecken eller ett gult frågetecken. Om du hittar några problem enheter, högerklicka på dem och välja "Uppdatera drivrutin" för att installera en ny drivrutin.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:Hur konvertera mp4 till Windows Media

Relaterade artiklar


 • hur du återvinner datorkomponenter
 • hur man gör en backup DVD av ett helt system
 • hur man håller datorn tornet från att göra ett klickande ljud
 • hur man installerar program på en Eee PC
 • hur du ändrar PC-fläktar
 • hur man använder en webbkamera på en Acer Aspire en
 • Hur anger jag en återspegling av en flash-enhet?
 • hur man fixar vertikala linjer på skärmen
 • hur man (korrekt) kassera en gammal dator
 • ersättning alternativ för en dators ljudkort