Dator > hur man berättar vad datorn är ritningen för makt?

 • hur man berättar vad datorn är ritningen för makt?


 • Datortillverkare kunde stå att vara lite mer specifik --- eller ärlig, ta ditt pick --- information om sina produkter förväntade strömförbrukning. Ofta taggarna stämplat på baksidan av maskinen ger endast den högsta effekten avloppet. Du är kvar undrar vad som utgör maximal användning och som gör ingenting för att hjälpa dig att förstå hur mycket kraft du använder när du komma i en timme. Lyckligtvis tredje part gör noggranna tester av olika märken och du kan hitta resultaten för just din modell, eller så kan du ta några steg själv.

  Du behöver:
  Kilowatt meter


  1
  Börja med att kontrollera att du inte kör datorn för varmt eller beskatta den mer än du behöver. . Om du är orolig för hur mycket energi det med. Damm, hår och mattan fibrer slamma igen intag områden och hindra fläkten från kyla hårt arbetande system interna. Du bör också ta bort datorns hölje (med strömmen avstängd) och använd tryckluft för att rensa bort allt damm som samlats, särskilt när det gäller CPU och värmen synk.
  2.
  kontakta tillverkaren direkt för att se om du kan få mer exakt information strömförbrukningen för din modell. De testar varje enhet noggrant, så om du kommer igenom till rätt person i teknisk support kan du få ett mer tillfredsställande svar än det som erbjuds i det material du har.
  3.

  Gå till Journey Systems Power Supply Calculator. Du väljer en av datorns komponenter i rullgardinsmenyerna och avgöra hur mycket kraft det behöver köras vid fullt utnyttjande. Med andra ord, det är ett annat sätt att ta reda på ditt system toppeffekt, men det är långt mer korrekt än den breda effektområdet anges i informationen för din nya dator.
  4.
  Kontrollera University of Pennsylvania makt användande diagram för olika stationära och bärbara datorer. Om din modell (eller en mycket liknande modell) finns med på listan, har du en gedigen aning om hur mycket makt du använder i genomsnitt.
  5.
  Guesstimate. Att veta att du kommer nästan aldrig att uppnå den absoluta avlopp maximal effekt, men datorn är naturligtvis med mer makt medan du e-posta än när den är i viloläge, inrikta sig på ett nummer någonstans i mitten av det intervall som föreskrivs av tillverkaren och samtalet det en dag.
  6.
  Köp en online kilowatt meter eller på din lokala järnhandel. Anslut datorn till den kilowatt mätaren och koppla mätaren i väggen. Det kommer att visa dig aktuell användning och ackumulerad användning över tid. Ladda ner ett program som heter Prime 95 (gratis). Dubbelklicka på programikonen och följ anvisningarna för att köra "tortyr Test. " Det är tänkt att testa stabiliteten i systemet, och medan den gör det, kontrollera kilowatt mätaren och du vet säkert vad den maximala strömförbrukningen för din maskin verkligen är.
  7.
  Prova Google Meter när den blir tillgänglig. Det är en makt övervakningsverktyg som fungerar tillsammans med nästa generations smarta mätare kraftbolagen installerar över hela USA. Det kan du se i realtid användning för hela hemmet.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man väljer datorer för ett litet företag

Relaterade artiklar


 • hur du återställer din dator utan att förlora viktiga saker
 • skillnaden mellan en ATA, SATA och IDE
 • hur man installerar en SATA-enhet i en Windows XP 64 bitars system
 • hur du ansluter kabeln från skrivaren till en hp pavilion pc
 • hur man bygger en dator hem AV-
 • hur du radera data från en CD skiva
 • hur säkert stänga externa hårddiskar
 • hur man sätter film DVDs på ett USB-minne
 • hur man driver en diskett
 • hur man ansluter en bärbar dator DVI till en HDTV hdmi