Dator > av ersätta en Toshiba LCD

 • av ersätta en Toshiba LCD


 • När LCD-skärmen på en Toshiba bärbar dator är trasig eller går dåligt, är det bara meningen att ersätta den del är billigare än att byta ut hela laptop. Men detta är inte alltid fallet. Många faktorer kommer att börja spela, inklusive om du måste köpa en ny eller begagnad LCD-skärmen, sällsynthet Toshiba modell och omfattningen av intrång i hjärtat av maskinen som krävs för att ersätta den övervaka

  Du behöver:.
  Windows Vista.
  Tillgång till Internet.

  Basic Hardware Design

  LCD-skärmar i alla bärbara datorer består av flera ark aktiva flytande kristaller plast, varvas med smal bakgrundsbelysning och andra komponenter, bland annat ett kabelnät . Dessa delar hålls samman av en metallram som är ett hölje av plast ram eller bezel. Ledningarna som går från skärmen tråden ner genom en kanal i området av den bärbara datorn lock gångjärn och ansluta till laptop moderkort med en liten insticksmodul. Byta en Toshiba LCD-skärmen kan vara lika komplicerat som öppnar LCD "sandwich" och meka med enskilda komponenter eller så enkelt som att bara byta ut hela LCD-rigg komplett med plast bezel.

  Easy Way

  Det snabbaste, de minst farliga sättet att ersätta en trasig LCD-skärmen är att köpa ett nytt skärm, komplett med plastlocket bezel. Ta bara bort locket omriktaren styrelsen (precis ovanför tangentbordet) och gångjärnskåporna och koppla ur bildskärmen från gångjärnen. Koppla ur ledningsnätet från moderkortet och den gamla LCD-skärmen kommer gratis. Installera den nya skärmen-och bezel enhet på gångjärn, anslut kabelnät och retur omriktaren och gångjärnskåporna till deras rätta positioner.

  Harder Way

  Om du inte kan hitta en intakt skärmen med bezel för din Toshiba laptop kan du ta till byte av enskilda delar inuti LCD "sandwich", såsom bakgrundsbelysningen. Men detta är en potentiellt farlig åtgärd för ett icke-professionellt eftersom LCD-paketet är mycket komplexa och känsliga. Om du har liten eller ingen erfarenhet reparation fin elektronik, bör du ha en professionell göra reparationen. Om du är fast beslutna att göra det själv, se till att du hitta och ladda ner instruktioner för demontering av LCD-paket för just din Toshiba-modell. Ta digitala bilder av insidan av LCD-paketet som du stega igenom isär så att du kan hänvisa till dem under monteringen.

  Hitta Reservdelar

  Toshiba erbjuder ofta nya reservdelar för LCD-bildskärmar, inklusive intakt LCD paket med sarg. Vara beredd att spendera så mycket som $ 500, eller mer, för en helt ny Toshiba-skärmen med bezel. Ett mer prisvärt alternativ är att köpa den del som används från laptop delar återförsäljare online eller på eBay. Du kommer att betala $ 100 till $ 250 för en begagnad bra paket online. Se den del du köper eller bjuder på matchar den exakta Toshiba märke och modell nummer du behöver. Om att köpa på eBay, få en garanti för att den del som inte kommer att "döda vid ankomsten. "Få bekräftelse på att det inte finns några sprickor och några döda pixlar (som producerar små vita prickar på skärmen) på den använda skärmen. Frontplattan skydda sig kan vara repig eller täckt med klistermärken, och detta är acceptabelt. Men bekräftar att täcka spärren fungerar korrekt innan du bjuder eller köper.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man uppgraderar ett grafikkort

Relaterade artiklar


 • Lägga till en processor till ett moderkort
 • köpguide för kopiatorer
 • hur du uppgraderar RAM-minnet i en Apple MacBook Pro
 • hur man installerar en parallell skrivare till en USB-dator
 • Hur vet när det Caps Lock på med en gateway tangentbord
 • hur man raderar en USB-enhet
 • hur bilder centrum skärmsläckare på en platt
 • hur man mäter hastigheten på en processor
 • hur du kan få en back dator tangent på ett tangentbord
 • hemlagad rackmonterad dator