Dator > Hur vet jag mitt pci-kortplatser arbetar?

 • Hur vet jag mitt pci-kortplatser arbetar?


 • Kort slots inne stationära datorer används för att installera nya och uppgraderade hårdvarukomponenter. Men innan du kan installera ett nytt grafikkort, ljudkort, eller annan komponent måste du vara säker på att PCI-kortplatser sig fungerar normalt. Kortplats problem står också för misslyckandet i många befintliga komponenter inuti maskinen. Det finns sätt att kontrollera om PCI-platser utan att tillgripa speciella verktyg och utrustning testning

  Hardware Device Manager

  Du kan kontrollera om PCI-kortet problem genom att gå till Start /ControlPanel /System och klicka på "Enhetshanteraren". Enhetshanteraren ger en lista över alla hårdvarukomponenter i din maskin. Om det finns ett problem med någon av dessa enheter kommer det att finnas en gul triangel med ett utropstecken eller ett rött "X" över enheten notering. Klicka på denna lista och se vad som kan rapporteras till vara fel. Om enheten inte visas alls, är det nästan säkert att antingen komponenten är bruten, är drivrutinen för komponent saknas eller PCI-kortplats i sig är inte längre fungerar.

  Uteslutningsmetoden

  För att avgöra om PCI-kortet själva enheten är dålig, flytta kortet till en annan plats. Stäng av datorn, koppla ur alla kablar (för att förhindra oavsiktlig kortslutning) och öppna fallet. Ta bort PCI-kortet från kortplatsen som är oroliga och infoga det i en annan kompatibel PCI-plats. Återställ kablar och starta om maskinen. Installera alla nödvändiga drivrutiner för enheten. Kontrollera nu Enhetshanteraren för att se om enheten registrerar korrekt. Om samma enhet fungerar i denna nya plats är det troligt att andra PCI-kortplatsen är trasig. Ytterligare test denna teori genom att installera en annan vet fungerar enheten i tvivelaktiga kortplatsen. Om denna anordning inte heller kommer att fungera, är PCI-kortplats i sig säkerligen dåligt.

  Kontrollera moderkortets BIOS

  moderkort och processorer fungerar med hjälp av ett Basic Input Output System (BIOS) program och delprogram som bistå moderkort chipset i hantering av enheter på moderkortet. Dessa program är skadade i vissa fall även behöva uppdateras då och då. Du kan prova att starta om en inte PCI-kortplats med "blinkande" eller uppdatera din BIOS och filer chipset. Navigera till din dator tillverkarens hemsida och leta efter nedladdningsbara filer för BIOS och chipset för din modell. Om ingen finns, gå till webbplatsen för tillverkaren av moderkortet: alla moderkort har produkt identifieringar som är lätt att söka på nätet. Ladda ner dessa filer och installera dem. Efter att flasha BIOS /chipset, testa PCI-kortplatsen igen. Om facket fortfarande inte att fungera, är det troligt att den PCI-kortplats kretsen permanent har skadats.

  Drivrutiner

  Innan jag avslutar testa på en PCI-kortplats, alltid överväga att drivrutinen för enheten i fråga får inte vara korrekt. Drivrutiner för objekt som video, ljud, Ethernet, och andra kort är petiga: föraren måste vara en exakt matchning för enheten och vilket operativsystem du använder. Kontrollera med tillverkaren av PCI-enheten för de senaste drivrutinerna.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man ansluter en HP laptop till LCD TV

Relaterade artiklar


 • hur man drar med en dator penna
 • hur man öppnar en Dell Latitude laptop
 • hur man ansluter en iMac till en tv
 • hur man tvättar kretskort
 • hur du ansluter ett tangentbord till en dator
 • hur man bygger en raid för ett hem-PC
 • hur man bestämmer spänning på ett AGP-grafikkort
 • hur ta reda på vad dina anställda gör på datorn
 • enkelt sätt att komprimera en fil i Vista
 • hur man återställer en HP laptop utan en återställning skiva