Dator > Hur ökar partitioner kapacitet av hårddiskar?

 • Hur ökar partitioner kapacitet av hårddiskar?


 • Du behöver:
  senaste grafikdrivrutinerna
  . Övervaka bruksanvisning.
  Datorns bruksanvisning.

  filsystem

  partitionering är handlingen att separera den totala tillgängliga lagringsutrymme på en hårddisk i sektioner. Detta ökar lagringskapacitet och förbättrar prestanda i ett antal olika sätt. Den första handlar om hur enheten organiserar data.

  Alla hårddiskar använder någon typ av filsystem. Filsystemet organiserar data så att systemet kan lagra och hämta den lätt. För att åstadkomma detta samlar man in data i "kluster". Ett kluster är den minsta tilldelade utrymmet för att lagra en fil. Oavsett hur liten filen, det tar upp en hel kluster. Om en fil innehåller färre uppgifter än klustret medger, är det återstående utrymmet till spillo.

  Stor fil system kan göra för stora kluster storlekar. Om du har en jätte-filsystem för hela hårddisken, kan du sluta med mycket oanvänt utrymme. På en partitionerad enhet, kan du placera en mindre filsystem i varje partition. Detta kan tillåta dig att minska klusterstorlekar. En liten fil kommer att ta upp en hel klase, men eftersom kluster är mindre, är det mindre slösat utrymme.

  Master File Tabeller

  Förutom att lagra filer, hårddiskar också bokföra om dem --- storlek, typ, etc. De sätta dessa poster i "Master File Table" (MFT). MFT skivor har en viss storlek. Om en fil är data och registrera information ryms inom detta utrymme, enheten lagrar dem båda på ett ställe, inom MFT posten. Detta förbättrar prestanda, eftersom det finns mer utrymme och dina filer ber inte enheten att läsa sina register på ett ställe och deras uppgifter någon annanstans.

  Större filer har i allmänhet mer registeruppgifter. Om det inte går alla passar på ett ställe, slutar upp utanför MFT, vilket gör det svårare för ditt system att använda dessa filer. Med flera partitioner, slipper du en besvärlig MFT lagra allt på egen hand och skickar vad den inte kan lagra utanför sig själv. Du kan ha ett antal mindre MFTs. Dina filer och deras skivor blivit lättare för enheten att hantera.

  Kort Strök

  Partitionera kan också bidra till att minska den fysiska efterfrågan på hårddisken. Hårddiskar en cirkelsåg "plattor" belagda med ett tunt lager av magnetiska material och ett "huvud" som upptäcker och förändrar magnetisering. The Platters snurra medan en "arm" flyttar huvudet över dem, ändra magnetism att representera antingen en "1" eller "0" beroende på din aktivitet när du använder datorn.

  Huvudet tar tid att flytta över skivorna. Metoden för "short-strök" minimerar denna rörelse genom att skapa en partition som använder endast de mer högpresterande delar av enheten, de yttre delarna. Således gör huvudet mindre rörelser, ökad prestanda och livslängd.

  Kort-strök inte öka kapaciteten eftersom det normalt sett sysselsätter 10 till 25 procent av enhetens totala utrymmet. Du kan dock kort slaglängd en partition och inte en annan uppsättning sedan den icke-kort smekte partition avsedd för långtidslagring av filer du inte använder regelbundet.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur du ansluter min laptop till min tv med s-video kort

Relaterade artiklar


 • hur man sparar en bild på din iPod touch från webben
 • hur man skriver ut mönster på nätet
 • hur man uppgraderar ett nätaggregat i Windows Vista
 • hur man skapar en DVD för att spela bilder på tv
 • hur man fixar en Dell Inspiron nyckel
 • hur man använder kameran på ett CN3 bärbar dator
 • ersättning alternativ för en dators ljudkort
 • hur man bygger datakablar
 • hur man ansluter en enhet nätverksdisk
 • hur man bygger en dator billigt