Dator > Hur kan jag göra min laptop låter bättre?

 • Hur kan jag göra min laptop låter bättre?


 • Bärbara datorer, på grund av utrymmesbrist, brukar sannolikt inte har en Hi-Fi ljud. Dock har det gjorts vissa exceptionella bärbara datorer med stor stereoanläggning system i dem. Även om du förmodligen inte kommer att ha Dolby Pro-Logic ljud, kan du göra en start till att förbättra ljudkvalitet med några tweaks. Och det är alltid möjligt att koppla in ett par kvalitet aktiva högtalare till 3,5 mm hörlursuttag utgång

  få kvalificerade ljud i en bärbar dator

  Det säger sig självt att om du sätter sopor i, kommer du troligen att få skräp ut, så det första att tänka på är den typ av ljud du letar efter. Om du vill lyssna på tal, såsom ljudböcker, har du inte mycket arbete att göra för att få den bästa. Det är troligt att du kommer att lyssna i hörlurar ändå. Så fort du kopplar in ett par ännu lägsta kvalitet hörlurar, har du övervinner de flesta av de akustiska frågorna i en bärbar dator på grund av den dåliga placeringen av sin interna högtalare. Naturligtvis är Harmon Kardon och Altec Lansing ibland på högre kvalitet bärbara datorer och i så fall kommer att ljudkvaliteten är utmärkt.

  Att komma tillbaka till det innehåll som du vill höra, är musik det svåraste innehållet för att öka på en bärbar dator. Ett par brusreducerande hörlurar sannolikt kommer att ge bästa resultat. Naturligtvis, om de inställningar som inte är rätt, kan du fortfarande hör buller. Dubbelklicka på volymkontrollen på aktivitetsfältet och klicka på knappen "Avancerat". (Beroende på vilken typ av ljudkort du har installerat kan du eller inte kan se knappen "Avancerat". I varje fall om inte "Avancerade kontroller" är markerad under "Alternativ" kommer du inte att se en "Avancerat" ändå. ) Nästa, under "Avancerat" överväga vilken typ av högtalare det är. Om utgången kommer att gå till en digital högtalare, kan du ställa in detta under "Avancerat" kontroll.

  Vilken typ av musik vill jag helst?

  Om du hämtar musik, kommer du vill överväga vad som låter bäst. Om du laddar ner förlustfri ljud (som inte har någon komprimering) kommer du att ladda ner ljud av hög kvalitet. Flera populära format är: "FLAC", "apa" och "OGG" alla som har variabel bitrate, vanligen i hundratals kilobit per sekund. Om du laddar ner MP3-format, kommer du att ladda ner ett komprimerat format. Återigen beroende på vad du vill höra, kommer att MP3-filer varierar från 32 kilobit per sekund till 320 kilobit per sekund och allt däremellan. Visst kommer du att kunna höra skillnaden mellan 320kbps och 96kbps. Men det kommer också vara möjligt att höra en försämrad kvalitet mellan 320kbps och 192kbps. Så försöka hitta platser där du kan ladda ner lossless audio filer eller MP3-filer med minst 320kbps, om det måste finnas komprimering.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man hittar artikelnummer på projektorlampor

Relaterade artiklar


 • Avinstallera eller ta bort ett teckensnitt från datorn
 • hur man hittar ett nytt grafikkort
 • hur du kopierar en DVD-film i en bärbar hårddisk
 • hur man byter en nyckel för en Sony Vaio laptop
 • USB-port uppgradering
 • Epson projektor film tips
 • vad är en quad-core processor?
 • felsökning av en webbkamera på Vista
 • hur du uppdaterar din iPhone
 • hur man installera Linksys Wireless G USB nätverkskort