Dator > USB-port uppgradering

 • USB-port uppgradering


 • Medan de flesta USB-enheter är bakåtkompatibla-vilket betyder att USB 2. 0-enheter kommer att arbeta på en USB 1. 0 eller 1. 1-anslutning-några kraftfulla utrustning (t. ex. gaming tangentbord eller mus) kommer inte att fungera på alla USB-port med hjälp av teknik äldre än 2,0. Att använda enheter som dessa måste du installera ett USB 2. 0 PCI-kort i datorn

  Förberedelser

  Du måste bekräfta att. Datorn levereras med en tom PCI-kortplats. Om inga PCI finns tillgängliga, kommer du inte att kunna installera en ny USB-kort. Granska datorns manual, kontakta din moderkortstillverkare, eller kontrollera på insidan av din dator själv att ta reda på om en PCI-plats är tillgänglig. Om du väljer det senare alternativet, bekanta dig med datorns moderkort och dess delar. Du vill inte hamna misstag köpa ett PCI-kort, bara för att få reda på att vad du trodde var en ledig PCI-plats var faktiskt ett AGP-eller RAM-kortplatsen.

  Se också till att datorns BIOS stöder USB 2. 0-teknik. Inte alla BIOS gör. I vissa fall måste du uppdatera BIOS "firmware för att det ska erkänna en USB 2. 0 port. Om du är osäker på om din BIOS stöder USB 2. 0, kontakta ditt moderkorts tillverkare

  Köpa USB Card

  Köpa ett USB 2. 0 PCI-kort är ganska rakt framåt. Vad du främst letar efter är kompatibilitet och ett visst antal hamnar. De flesta PCI-kort kommer med fyra till fem hamnar. Vanligtvis är den femte porten en intern port avsedd för framtida inbyggda USB-enheter. Hur många hamnar är nödvändiga beror på hur många USB-enheter du tänker använda. När det gäller kompatibilitet, kommer inte alla USB-kort fungerar med Windows Vista eller 7, så kontrollera förpackningen eller kontakta tillverkaren för support före köp.

  Installera USB Card

  Innan du installerar USB-kortet, kontrollera produktens dokumentation. Vissa kort kräver att du installerar speciell programvara på datorn innan installationen. Installera ett PCI-kort är förmodligen en av de enklare uppgraderingar hårdvara, men om du är obekväm med tanken att installera hårdvara till det inre av datorn-eller om du är rädd för att du kan skada eller bryta något-du kanske vill konsultera en professionell istället.

  Om du är säker i din tekniska förmåga, sedan innan du installerar kortet, är det nödvändigt att du tar bort alla datorns nätsladdar och anslutningar. Det är också starkt rekommenderat att du rör vid datorns chassi för att jorda dig själv, detta kommer att hindra statisk elektricitet från att skada hårdvara

  Var försiktig när du hanterar kortet. Du inte vill röra vid ytan på den Själva kortet eller guld stift. Likaså, tryck inte för hårt när du sätter i USB-kort i PCI-platsen, eftersom detta kan bryta kortet eller skada moderkortet. Glöm inte att skruva kortet på plats när du är klar sätter in det i PCI-kortplatsen.

  Efter att du installerat kortet, installera kortets drivrutiner, om du inte har gjort det redan. Datorn kan inte upptäcka ditt nyinstallerade kort om du inte installerar drivrutiner för den.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man gör ett USB-minne visas som en HDD

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en Dell till en Emerson hdtv
 • hur man rengör Mac fontcachen
 • skillnaden mellan ett compact flash och ett SD-kort
 • Dell Precision laptop bios lösenord avlägsnande
 • hur man bygger ett 64 bitars pc
 • hur man installerar en HP webbkamera på en hp laptop
 • hur man kopplar en Toshiba bärbar extern hårddisk från en dator
 • dålig laptop grafikkort symtom
 • hur man fixar en dator som inte kommer att hitta ett tangentbord
 • hur man återställer Kodak bläckpatroner