Dator > varför en MacBook laptop batteri förlorar laddning

 • varför en MacBook laptop batteri förlorar laddning


 • Ett batteri kan inte för evigt. I detta avseende är en MacBook laptop's litiumbaserat batteri inte annorlunda än de nickel-baserade batterier du använder i fjärrkontroller. Din batteri för bärbar dator bör arbeta på full kapacitet under två till tre år innan det kommer inte att vara så länge som det brukade. Batteriet kan förlora sin förmåga att hålla en avgift ganska snabbt. Det finns saker du kan förlänga batteriets livslängd, men

  Batteritemperaturen

  Värme kommer att försämras batteriet. Det datorns batteri fungerar bäst i temperaturer mellan 50 och 95 grader Fahrenheit (10 till 35 grader Celsius). Lämna inte din MacBook i direkt solljus eller i en uppvärmd bil. Kalla temperaturer kommer tillfälligt att skada batteriet. Om din MacBook blev kvar över natten i en kall bil, låt den värmas upp till rumstemperatur innan du sätter på den.

  Batteriet Använd

  De flesta MacBook batterier har cirka 300 cykler innan de kan inte längre hålla en full laddning. En cykel är att koppla ur datorn med batteriet laddat till 100 procent och använda den tills skärmen slocknar eller går "att sova. " Hålla din MacBook alltid inkopplad kommer inte att sluta sin naturliga försämring över tid. Använda batteriet under transporten och ladda det på kontoret, till exempel, är idealisk. Fullt urladdning datorns batteri en gång i månaden. Detta kallas att kalibrera batteriet. Kalibrera batteriet kommer att se till att batteriets tid eller procent kvar kommer att vara korrekt.

  Batteri Strategi

  Batteriet varar längre i transit, om du inte kör program som skatt MacBook processor. Till exempel använder grundläggande ordbehandling mindre energi än tittar på en DVD. AirPort avlopp energi från batteriet också även om du inte använder Internet. Stänga av den om du inte använder den. I Systeminställningar, dim skärmens ljusstyrka i "Bildskärmar" och ändra ditt batteri optimering i "Energy Saver" alternativet "bättre batteritid. " Såvida du inte är kalibrera batteriet, undvika att använda din MacBook tills det går "för att sova. "Helt ladda ur batteriet kommer att använda en av de ca 300 cykler.

  Batteriövervakning

  Övervaka batteriets hälsa. Du kan kontrollera hur många cykler du har använt och hur mycket laddning som din smet har med System Profiler, som du hittar i mappen Verktyg. Öppna System Profiler, bläddra ner och markera "Ström". Leta efter "Charge information" och "information om hälsa. " En ny MacBook har cirka 5. 500 mA-timmar (mAh).

  Batterifacket

  Ta aldrig upp datorns batteri. Processorn kommer att vara lägre om du driver en batteryless MacBook inkopplad med A /C adapter. Om du inte tänker använda datorn på mer än sex månader, lagra det med 50 procents avgift. Lagra det när det är helt urladdat kan permanent upplösas på batteriets förmåga att hålla laddningen.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man får in BIOS på en Toshiba laptop

Relaterade artiklar


 • effekterna av videospel på barn blinkar mycket
 • hur man återställer en HP laptop utan en återställning skiva
 • hur du ansluter en stationär till en kraftig LCD-TV
 • hur du skannar dokument med en Epson-skrivare
 • hur du hittar ditt grafikkort i datorn
 • felsökning din skrivare i 3 steg
 • hur du lägger till extra RAM-minne till bärbar dator
 • hur man hittar min dator processor
 • hur man fixar mitt pinnacle tv-kort
 • hur du ansluter en s-video vhs spelare till en Toshiba laptop