Dator > typer av seriella kablar

 • typer av seriella kablar


 • Datakommunikation mellan digitala enheter är ofta via seriella kablar, som används för att överföra data mellan enheter som använder bit-för-bit eller seriell port kommunikationsmedel. De flesta typer av seriella kablar använder RS-232 (rekommenderad standard-232) standardgränssnitt för kommunikation som främst anger att data måste skickas i en fördefinierad sekvens av bitar. Generellt är seriella kablar grupper beroende på deras gränssnitt och standarder

  Basic DTE-DCE

  Denna gemensamma seriell kabel används mellan en DTE och DCE -. Dvs dataterminalutrustning och datakommunikation utrustning. I kommunikationer terminologi avser DTE till avslutande /inledande punkt av sessionen och DCE medel avsändarorten ett meddelande session. Dessa kablar har både 9-25 och 25-25 stiftsbeläggning på sändning-slut kontakter. DTE-DCE kablar används normalt för att upprätta en anslutning mellan datorer och kort modem. I det här scenariot fungerar datorn som en DTE och modemet fungerar kortet som DCE.

  Nollmodemkabel

  Null-modem är den perfekta standard kabeln för att ansluta två datorer med hjälp av null-modem konfiguration. Den heter null-modem, eftersom det innebär någon DCE (modem) mellan DTE-DTE sessioner. Dessutom använder denna process en viss signal mängd att säkerställa koppling stabilitet mellan två enheter, som kallas "handskakning". Ett null-modem medium är konfigurerad med en seriell kabel ansluten till en null-modem adapter, med sända och ta emot linjer tvärbundna. Vanligast null-modem kabel innehålla 9-9, 9-25 och 25-25 stiftkonfiguration vid deras kontakter.

  Tvåtråds DTE-DCE

  Denna kabel är nästan identiskt med grundläggande DTE-DCE kabel, utom att ingen handskakning process är inblandad mellan dator och modem. Denna kabel finns också i 9-25 och 25-25 stiftkonfigurationer, liknande grundläggande DTE-DCE. En begränsning av en icke-handskakning förfarande är avsaknaden av bekräftelse från den DTE slutet.

  V. 35 Crossover

  V. 35 crossover gränssnitt används för att ansluta DTE-DTE och DCE-DCE noder. Det ger också Enhanced Data Rate så hög som 64 kbit /s, genom att tillhandahålla 34-34 stiftkonfigurationer på både sändare och mottagare slutar. Denna speciella medium är en blandning av RS-232 och RS-449 standard. Dess efterföljare i RS-232 och RS-449 standard domäner inkluderar V. 28 och V. 11, respektive.

  Seriell skrivare

  seriell skrivare kablar används för att fastställa samband mellan en dator och skrivare via en seriell port. Denna kabel är konfigurationen specifik, det vill säga är en 9-25 pin kabel som används när både skrivare och dator fungerar som DTE och en 25-25 stift kabel används när datorn och skrivaren fungerar som DTE och DCE, respektive. När båda enheterna är dte kan en nollmodemkabel arbete, men om en seriell skrivare ansluten till en dator genom den, är det ineffektivt.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Hur man använder en bluetooth head-set med en dator

Relaterade artiklar


 • hur man överklockar en Pentium 2
 • Hur konvertera en bärbar dator till LCD
 • hur man hittar den perfekta datorn lätt
 • hur man fixar ett tangentbord på en Compaq laptop
 • hur man klona en bärbar hårddisk med Windows XP
 • Hur konvertera en parallell anslutning till en USB
 • hur man kalibrerar en bildskärm för Photoshop
 • hur man gör en banner på en Mac
 • hur man återställer en hårddisk lösenord
 • hur man spelar in ett USB-minne