Dator > nackdelarna med ett USB-minne

 • nackdelarna med ett USB-minne


 • USB-minnen är en anmärkningsvärt smidigt sätt att lagra din information. Med uppfinningen av dessa små, billiga enheter, kan användare enkelt transportera viktig information från en dator till en annan. Deras storlek gör att användare kan utföra dessa enheter på nyckelringar eller i påsar, och varje år deras lagringskapacitet verkar växa. Dessa populära produkter är inte utan sina nackdelar, och det är viktigt att väga både potentiella vinster och förluster vid bedömningen av huruvida de kommer att tillgodose dina behov.

  Säkerhet

  Adrian Kingsley-Hughes rapporterar att bevakningsföretag Syss har hittade en kryptering svaghet i de flesta USB-minnen. Denna svaghet utsätter alla dina data, oavsett tidigare fastställda autentisering program. Enligt Kingsley-Hughes, har de stora tillverkarna av flashdiskar utfärdas antingen ett återkallande eller uppdaterad programvara, men användare bör se över sin kör och gå försiktigt med känsliga uppgifter.

  Fysiska storlek

  Styrkan i USB-minnen kan också deras svaghet. Eftersom enheterna är utformade för att vara så liten som möjligt för att bistå portabilitet innebär det också att de är mycket lättare att förlora. Oavsett om de är förlorade bland en påse innehåll, låda eller upptagen kontor, hitta dessa enkla snygga enheter kan vara svårt. Risken för glidning mellan soffdynorna eller falla ur en ficka är mycket större än med större teknisk utrustning.

  Anslutning

  flashminne design vanligtvis innebär en utdragbar USB-kontakt. Som med alla rörliga delar, slitage kan skada eller förstöra USB-kontakten. Och eftersom lilla skyddar flash-enheten finns också potential för att böja relativt mjuk metall på USB-kontakten, vilket gör enheten obrukbar.

  Korruption

  Under körtiden flash-filer kan bli skadade och oläslig. Detta kan vara ett resultat av att dela enheten med många olika datorer och datorsystem. Vissa företag, som USB Drive Recovery. com erbjuder Drive Recovery programvara som kan korrigera korruption och rädda förlorade filer, men det finns inga garantier. Omvänt flashdiskar kan infektera datorer. Michael Horowitz, i sin CNET artikeln "USB Flash Drives Behöver du en kondom", påminner användare som flash-enheter är ett enkelt sätt att sprida virus och korrupta datorsystem; han rekommenderar igenom program för att undersöka enheter och skydda din dator.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Kan jag installera program på en extern hårddisk och använda dem på vilken dator som helst?

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en PC nätaggregat
 • hur man identifierar problem modem-anslutning
 • hur man kan kontrollera en partition i xp
 • hur man använder en iMac iSight webkamera
 • hur man använder en FireWire-kabel för att flytta data
 • Hur du tar av och på en bärbar dator nyckel
 • hur man använder en IDE-kabel
 • hur du överför filer från en gammal till en ny dator med en seriell kabel
 • hur man återställer en Dell bildskärm
 • hur man använder ett minne i Windows XP