Dator > macbook RAM uppgradering råd

 • macbook RAM uppgradering råd


 • RAM (Random Access Memory) är en typ av dator datalagring som består av integrerade kretsar monterade på ett chip. Till skillnad från en hårddisk, vilket är ett antal snurrande fat som har förmågan att lagra data på lång sikt, är RAM-minne, vilket innebär att all data går förlorad när dess strömkälla avslutas. Många MacBook slutanvändare upp "maxing ut" RAM (vilket betyder att installera maximala mängden minne) på sina bärbara datorer, eftersom Apple har traditionellt sett varit snål när det gäller mängden RAM-minne som levereras som standard med sina datorer.

  Kontrollera dina installerade RAM

  Först, ta reda på hur mycket RAM-minne din dator har och vilken typ och hastighet det är. Välj "Om den här datorn" från Apple-menyn i det övre vänstra hörnet av skärmen för att se hur mycket är installerat. Klicka sedan på "Mer info . . . ," och sedan" Minne "på vänster. Du ser hur många slots MacBook har, tillsammans med den typ av RAM (typ avser den fysiska konfigurationen av chip själv) och storleken på chipet. Storlek hänvisar till kapaciteten av markerna. (Liksom andra lagringsmedier för datorer är RAM mäts i MB och GB. )

  Plan till Max ut RAM

  besöker en webbplats som ger specs på alla olika MacBook-modeller (se Resurser nedan) för att avgöra hur mycket RAM din modell kan hantera. Det bästa är att installera den maximala kapaciteten RAM-minne i datorn för att slippa byta ersättning RAM. Att exakt bedöma vad kapaciteten är för din MacBook, måste du känna till processorns hastighet (finns även under "Om den här datorn") samt ditt skärmstorlek.

  Shop Around

  I stort sett alla RAM-minne på nätet är mycket billigare än RAM köpt på en tegel-och murbruk butik. Eftersom priserna kan variera kraftigt, spendera några minuter handla online är väl värd din tid. Eftersom de flesta ansedda minne återförsäljare erbjuder en livstidsgaranti, spara dina papper i händelse ditt RAM slutar fungera.

  Installera det

  Beroende på din modell av MacBook är RAM installeras antingen genom att skruva loss den lilla rektangulär skylt på botten av den bärbara datorn, eller genom att ta bort batteriet och koppla ur den löstagbara panelen på den sida av batteriet öppning, såsom framgick av illustrationen på själva datorn. I båda fallen är en uppsättning mini Phillips skruvmejslar krävs. En statisk utan arbetsplatsen är också viktigt när man arbetar med RAM.

  Fördelar

  Installera extra RAM-minne gör att din MacBook att bättre kunna hantera minneskrävande processer (såsom att arbeta med stora grafiska, audio-eller videofiler) mycket mer effektivt. Dessutom, om du använder datorn för arbete du kan göra anspråk på RAM-minnet köpa som ett företag bekostnad på din inkomstdeklaration. Dessutom har flera användare som har uppgraderat sina RAM sålde marker tas ur sin MacBook på eBay, vilket minskar bekostnad av uppgraderingen.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du formaterar USB som UDF

Relaterade artiklar


 • hur man återställer SMC
 • Felsökning av en Epson projektor
 • hur man bygger en slimmad dator
 • det bästa sättet att kopiera en systemenhet
 • hur man bränner en CD på mac
 • hur du tar bort en bärbar dator skärm
 • Hur kan jag få bilder av min dators hårddisk?
 • diskpartition information
 • hur man bränner en Windows Media Audio / video-filen till en dvd
 • hur man installerar notebook RAM