Dator > hur man gör bärbar extern hårddisk

 • hur man gör bärbar extern hårddisk


 • Bärbar hårddisk erbjuder enorm lagringskapacitet, plug-and-play-funktion, och du kan bära dem i fickan. Det finns för närvarande tre olika hårddisk storlekar som används för bärbara hårddisk . . . den 3,5-tums, 2,5-tums och 5inch. Det finns en annan storlek kommer ut vilket är 1,5-tums. Idag, den maximala kapaciteten för 2,5-tums hårddisk är runt 500 GB medan 3,5-tums och 5-tums hårddisk erbjuder upp till 2 TB lagringskapacitet. Skapa en bärbar hårddisk är mycket enkelt. Om du har en gammal bärbar eller stationär dator som du inte längre använder, kan du ta ut hårddisken och göra den till en bärbar extern hårddisk.

  Här är hur man gör bärbara externa hårddisken

  Du behöver:.
  hårddisk låda
  . hårddisk.
  skruvmejsel.


  1.
  Om du inte har en gammal bärbar eller stationär dator för att få hårddisken från och med då måste du köpa en. Storlek och lagringskapacitet beror på vad du föredrar. Du kan också be vänner eller familj om de har gamla hårddisk som du kan använda så att du kan spara pengar.
  2.
  Köp en hård kit disk hölje som är avsedd för hårddisken storlek. Varje hårddiskens storlek har tillgänglig låda kit som kan kosta runt $ 10. Kammarens Satsen innehåller själva målet vanligtvis hårdplast eller aluminium, IDE-till-USB-gränssnitt, höghastighets-USB-kabel, och läderväska eller jacka. IDE-till-USB-gränssnitt ansluter till hårddisken och ger USB-port för USB-kabeln till datorn. Du måste också möjlighet att få en av dem med FireWire-gränssnitt i tillägg till USB eftersom det går snabbare.
  3.
  Ta inneslutningen och skruva gränssnittet eller på frontpanelen ur fodralet . Fäst gränssnitt till hårddisken genom att trycka på stiften i honkontakt av hårddisken. Det är samma del på hårddisken där du ansluter IDE-kabeln för 3,5-tums disk. Var noga med rätt orientering när du fäster gränssnittet och var försiktig när du skjuta det eftersom stiften kan lätt böja. Sätt in hårddisken med gränssnittet i fallet och sätta tillbaka skruven. Du är nu klar att montera bärbara hårddisken.
  4.
  Anslut ena änden av USB-eller FireWire-kabel till din bärbara hårddisken och den andra änden till datorns USB-eller FireWire-port. Sedan Plug and Play, känner datorn automatiskt den som flyttbar disk. Om hårddisken är helt ny, kommer datorn be dig att formatera det innan du kan börja spara data. Bara högerklicka på enhetsbokstaven för din bärbara hårddisk och välj "Format". Det kan ta några minuter för att avsluta beroende på kapacitet. Det är allt!


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du säkerhetskopierar dokument på en MacBook Pro laptop

Relaterade artiklar


 • hur man använder en acer aspire 1 webbkamera
 • varför vi använder bärbara datorer på avlägsna arbetsplatser
 • hur du ansluter min DirecTV till min gateway dator med en TV-tuner
 • hur man skriver ut mönster på nätet
 • hur du tar bort en CMOS-batteri från en Sony Vaio laptop
 • hur du hittar ditt grafikkort i datorn
 • hur man sparar en bild på din iPod touch från webben
 • inverkan skrivare fördelar
 • hur du formaterar en klass 6 SD-kort
 • hur du formaterar en disk för Windows Me