Dator > hur man byter till en Macintosh-dator

 • hur man byter till en Macintosh-dator


 • Enligt en jul 2008 artikel av Walt Mossberg på Wall Street Journal, är försäljningen av Apples Macintosh-datorer växer i en större takt än Microsoft Windows-baserade datorer, och ett stort antal personer går över från en plattform till en annan. Du kan migrera dina data till din nya Mac och använda den med kompatibla program. Macintosh-datorer är tillräckligt lika för att Windows-baserade datorer som med bara lite Återinlärning kommer du att byta med lätthet

  Du behöver:.
  Windows-dator.
  Macintosh-dator.
  Ethernet-kabel.


  1.
  Identifiera de data som du kan migrera. Data från alla program du har för din PC som har en Mac motsvarande är en bra kandidat. Microsoft Office, Photoshop, Quicken, FileMakerPro och Macromedia Studio är bara några exempel på program som har versioner för båda plattformarna. Macintosh-datorer excel också på att läsa multimediafiler, som ljud, bild eller filmfiler. Varje Macintosh levereras med QuickTime, Förhandsvisning och iTunes programvara som kan öppna och spela dessa filer.
  2.
  ansluta direkt din PC till din Mac med Ethernet-kabeln. Ethernet-kabeln ansluts till Ethernet-porten på båda datorerna. Genom att direkt ansluta dina två datorer du kan överföra filer direkt från en hårddisk till en annan. Detta är snabbare och enklare än att kopiera filer till media såsom CD eller DVD-skivor, och kräver ingen nätverksanslutning.
  3.
  På din Macintosh, välj "Anslut till server" kommandot från " Gå "-menyn i Finder. Ange datorns nätverksadress i "Server Adress" textrutan. Använd formatet "smb: //Servernamn /Resursnamn /"
  4
  Klicka "Connect" och följ anvisningarna för att ange alla erforderliga uppgifter, såsom användarnamn, lösenord, eller. . arbetsgrupp. Välj den hårddisk volym eller mapp du vill ansluta till. Datorns hårddisk eller mapp visas på skrivbordet.
  5.
  Kopiera data från datorn till en mapp inuti "Dokument" mapp på din Macintosh. När du är klar drar du PC volym eller mapp till papperskorgen i Dock längst ned till höger på skärmen för att ta bort den från skrivbordet.
  6.
  Läs likheter och skillnader mellan Macintosh och en Windows-dator med hjälp av Apple "Mac 101" webbplats (se länken i Hänvisningar längst ner i denna artikel. ) Starta ansökningar från Dock längst ned på skärmen (i motsats till hur du använt på Start-menyn på din Windows PC). Håll ner kommando-tangenten (bredvid knappen Alternativ) när du klickar för att högerklicka som på en Windows PC.

  Tips och varningar


 • Besök "On Windows brukar jag . . . " Apple Support sidan på http://support. apple. com/kb/HT2514 att se en lista över vanliga uppgifter PC-användare gör, och de motsvarande sätt som Macintosh-användare gör dem.
 • Om du har problem att ansluta direkt till din Windows-dator, se Apple stöd Artikeln, "Mac OS X 10. 1 eller senare: Hur man ansluter till Windows-fildelning (SMB)" på http://support. apple. com/kb/HT1568

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man använder min webbkamera med Windows Vista

Relaterade artiklar


 • hur man gör en upphovsrätt tecken på ett tangentbord
 • topprankade laptop kylare
 • hur man ansluter en andra skärm till en bärbar dator
 • Inaktivera en joystick på en bärbar dator
 • vad är en magnetisk lagringsenhet?
 • hur du tar bort en CMOS-batteri från en Sony Vaio laptop
 • hur man använder 3G för internet
 • hur du uppdaterar firmware på Seagate-hårddiskar
 • hur du skannar dokument med en Epson-skrivare
 • hur du skriver ut Word-dokument på en zebra skrivare