Dator > hur man bygger en server dator

 • hur man bygger en server dator


 • Bygga en serverdator kan tillåta många olika människor att dela en enda uppsättning resurser, vilket leder till betydande kostnadsbesparingar för företagen och ökad bekvämlighet för hemanvändare. Om du driver ett företag, kan du använda servern för att hysa alla dina datafiler och låt er personal för att dra dessa filer, ändra dem och spara dem tillbaka till nätverket. Om du arbetar med ett hemnätverk kan du använda en server för att lagra musikfiler för att skapa en jukebox, eller så kan du använda din server för att tillåta familjemedlemmar att dela filer, skrivare och andra resurser.

  Du behöver:
  Rackmonteringsbar fall
  . Moderkort.
  SCSI-kortet enheter.
  Minne.
  DVD-enhet.
  Operativsystem.


  1.
  Välj ett rack fall att komma igång. Om du planerar att montera din server i ett rack, avgöra vilken typ av rack du har. Vissa ställningar kommer att ha runda hål, medan andra har fyrkantiga kontakter. Se till att om du väljer har rätt monteringsbeslagen.
  2.
  In moderkortet i servern fallet. När du väljer ett moderkort, se till att den du väljer har stöd för de tjänster du behöver, inklusive snabbväxling SCSI-hårddiskar. Snabbväxling betyder helt enkelt att du kan ta bort en misslyckad enhet och sätt i ett nytt utan att först stängs servern. Detta är en viktig faktor, speciellt om din server kommer att användas för yrkesmässigt bruk.
  3.
  Sätt hårddiskarna i framsidan av rack fallet. Om du använder SCSI-hårddiskar, skjut varje enheten på plats tills det tar stopp och sedan använda låsspaken för att låsa den på plats. Upprepa denna process tills alla dina enheter är ordentligt på plats.
  4.
  Placera DVD-enheten i öppningen på framsidan av servern fallet. Många server fall använder en slimmad DVD-enhet design, välja en enhet som passar fallet
  5
  Installera minnesmodulerna i skårorna på moderkortet. . . När sittplatser minnesmodulerna, se till att metall sidan pekar nedåt och tryck hårt på modulen tills den låses på plats och låsflikarna komma upp. För maximal prestanda installera så mycket minne som moderkortet i din server kommer att hålla. Ju mer minne du installerar, desto bättre din server kommer att utföra.
  6.
  Placera CD eller DVD med ditt operativsystem i DVD-enheten och makt servern på. Servern kommer automatiskt starta från CD eller DVD, och du kommer att kunna installera operativsystemet. Under installationen, kommer du att ha möjlighet att avgöra vilken typ av enhet konfiguration du vill använda, och du kommer att kunna ange din registrering information.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du anpassar laptop skins

Relaterade artiklar


 • hur man gör med ett tangentbord
 • hur man klona en bärbar hårddisk med Windows XP
 • hur man skriver ut formulär med webtv
 • hur du formaterar USB-minne i Windows XP
 • hur man fixar en widescreen-visning på en dator för att passa i fönstret
 • hur man byter en inverter på en Toshiba laptop
 • hur man kan kontrollera vilken typ av RAM
 • hur man rengör en Lenovo laptop skärm
 • hur till vända bort Toshiba laptop interna program
 • hur man installerar en parallell skrivare till en USB-dator