Dator > hur man bygger en dator med flera hårddiskar

 • hur man bygger en dator med flera hårddiskar


 • Oavsett hur du använder datorn, lägga till en extra hårddisk kan öka nyttan och säkerheten i ditt system. När du bygger din dator med mer än en hårddisk kan du använda en av dessa enheter att säkerhetskopiera den primära enheten, eller så kan du använda som extra utrymme för att lagra ljudfiler, videofiler och andra data användare. Detta kan öka din produktivitet och minska risken för dataförlust

  Du behöver:. .
  Datorväska
  Hårddiskar.
  Minne.
  IDE-kablar.


  1.
  Välj en design dator fall som kommer att rymma flera enheter. Många slimmad desktop fall inte kommer att ha tillräckligt utrymme för att installera en andra hårddisk, så om du behöver mer än en enhet, är det en bra idé att börja med en låda design. En låda design kommer också att göra det enklare att uppgradera din dator, eftersom du kommer att ha mer plats att arbeta.
  2.
  Öppna fallet genom att ta bort målet fästskruvarna och hitta målet frigöringsspaken. Ta bort motorkåpan och ställ den åt sidan. Installera ett moderkort som är avsedd för torn fall. När du handlar för ett moderkort, är det en bra idé att välja en som innehåller en dubbelkärnig processor, vilket kommer att hjälpa din dator att starta snabbare, och låta dina program kan köras mer effektivt.
  3.
  Leta reda på IDE anslutningar på moderkortet. De flesta moderkort design kommer att innehålla både en primär och en sekundär IDE anslutning, och större delen av tiden kommer dessa anslutningar ligger precis bredvid varandra.
  4.
  Hitta två eller fler tomma enhet vikar för att tillgodose dina hårddiskar. Den hårddiskfack normalt vara placerad på toppen av fallet. Skjut hårddiskar till den fria vikar och säkra dem med fästskruvarna. Leta upp IDE-anslutning på baksidan av varje enhet, och fäst ena änden av kabeln till baksidan av enheten. Om din IDE-kabel har tre kontakter på det, du kan koppla mitten kontakten till den andra hårddisken. Om din IDE kabel har bara två anslutningar, behöver du en andra kabel för den andra hårddisken. Anslut änden på IDE-kabeln eller kablarna till IDE-kontakterna på datorns moderkort.
  5.
  Hitta datorns nätaggregat, och dra ut kontakten från nätaggregatet till makten kontakten på hårddisken. Strömförsörjningen kommer att ha en rad strömkontakter på det. Du behöver en kontakt för varje hårddisk som du installerar.
  6.
  Hitta minneskortplatser på datorns hårddisk, och installera maximalt minne moderkortet klarar av. Du kan ta reda på hur mycket minne kan installeras genom att gå till webbplatsen för styrelsens tillverkaren. Installera varje minnesmodul genom att trycka ner försiktigt, men bestämt och bläddra upp den vita klämmorna för att hålla modulen på plats.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du radera data från en CD skiva

Relaterade artiklar


 • hur man raderar en Mac-dator hårddisk
 • hur man byter bakgrundsbelysningen i en Sony Vaio
 • hur man skriver ut 3x5 flash-kort
 • hur du ansluter en bildskärm på en HP TouchSmart dator
 • hur man byter bläcket i HP patroner
 • Kan jag byta ut en SATA-hårddisk med en Eide hårddisk?
 • hur man installerar en läsare ActivCard USB v2.0
 • hur man lagra elektroniska alla kablar
 • varför vi använder bärbara datorer på avlägsna arbetsplatser
 • hur är filer lagrade i PC minne?