Dator > hur man bygger en dator från delar som samlats in från secondhandbutiker

 • hur man bygger en dator från delar som samlats in från secondhandbutiker


 • Om du letar efter ett sätt att spara pengar på din nästa dator kanske du vill gå ner till din lokala sparsamhet butik. Många människor tänker på secondhandbutiker som platser för att hitta rabatterade kläder, men i själva verket många secondhandbutiker nu lagra en mängd datorutrustning också. I själva verket har Goodwill Industries ett helt program datorn återvinning på plats, så du kanske kan samla tillräckligt med utrustning för att bygga din egen dator för nästan ingenting

  Du behöver:. .
  Dator eller fall
  Hårddisk.
  Minne.
  DVD-eller CD-enheten.
  Programvaran.


  1.
  Kolla din lokala sparsamhet butik för gammal dator kan du uppgradera. Det är i allmänhet både enklare och billigare att uppgradera en befintlig dator än att bygga din egen helt från grunden. Dessutom är din lokala sparsamhet butik sannolikt inte att ha några tomma datorlådor om runt, så det är bäst att leta efter en billig dator som du kan uppgradera.
  2.
  Ta billig dator hem och öppna upp ärendet. Ta en titt på moderkortet och leta efter modellnumret. Markeringarna på moderkortet ska avslöja namnet på tillverkaren, samt en modell som du kan använda för att avgöra hur mycket minne den nya datorn kan hålla och vilken typ av minne du behöver. Du kan också besöka webbplatsen för ett minne tillverkare som Crucial eller Kingston för att fastställa kompatibla modellnummer för din dators minne. När du har dessa typnummer, skriva ner dem och ta dem med dig på dina utflykter sparsamhet shopping.

  Medan du har datorn öppna ta en titt på enhetsfack se till att de kan acceptera standard 3 . 5 "hårddiskar. De flesta stationära datorer och torn kommer att kunna godkänna dessa enheter, men vissa Slimline fall kan använda mindre enheter.
  3.
  Prata med personalen på din lokala sparsamhet lagra och låta dem veta vad du letar efter. Ett av kännetecknen för secondhandbutiker är att deras val av varor ständigt förändras. Genom att låta personalen vet vad du letar efter kan du få en heads-up när nya utrustningen tas emot .
  4.
  Titta igenom den del av sparsamhet butik som är tillägnad elektronik, tv-apparater och andra sådana föremål. Många gånger arbetarna i sparsamhet butik kanske inte vet vad en hårddisk, eller en uppsättning minnesmoduler, ser ut, så dessa objekt kan kastas in med resten av elektronik. En del av det roliga i sparsamhet butik shopping är spänningen i jakten, så var inte rädd för att gräva igenom allt detta gamla varor i jakten på det objekt som du behöver.
  5.
  Samla alla objekt som du har hittat och avgöra vad, om något, är du fortfarande saknas. Om du saknar några komponenter kan du antingen leta efter dem i andra butiker område sparsamhet eller köpa dem hos din lokala datorbutik.
  6
  Uppgradera billig dator du köpt hos din lokala sparsamhet butik genom att lägga till ytterligare komponenter du hittade på samma -. eller annan-sparsamhet butik. Dessa uppgraderingar kan omfatta installation av en ny hårddisk, tillägg av nya minne, tillägg av en ny DVD-brännare eller någon annan uppgradering som du tycker är viktiga. För att installera kompatibelt du hittat, lokalisera minnesplatser på datorns moderkort, placera sedan minnesmodulerna-metall nedåt-i spåren. Tryck försiktigt men bestämt tills minnesmodulerna snäpper på plats, dra sedan upp den vita klämmorna för att hålla modulen på plats. För att installera DVD-brännaren skjut in det i viken, säkra den med skruvar och fäst den grå, platta IDE-kabeln och strömkabeln.
  7.
  Leta efter program som du kan använda med din nybyggda sparsamhet butik PC. Secondhandbutiker får ofta donationer av programvara, från gamla operativsystem till kontorsprogram. Genom att hålla ett öga på kanske du kan öka värdet på din sparsamhet butik datorn ännu mer.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Hur konvertera en 24 pin kabel till usb

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en D-Link trådlös adapter för Windows XP
 • Hur du ser på filmer på en Acer Aspire One
 • hur du uppdaterar bärbar dator
 • hur du kontrollerar om datorn har dvd-brännare
 • hur man byter en back ljus i en Sony Vaio laptop
 • hur man bygger en billig och snabb dator
 • hur du formaterar en ny laptop moderkort
 • hur man gör med skrivare, skannrar och externa hårddiskar
 • hur man byter nätaggregatet på en Dell OptiPlex
 • hur man ändrar namnet på enhet C: