Dator > hur man använder en dator som ett TV-mottagare & Media Manager

 • hur man använder en dator som ett TV-mottagare & Media Manager


 • PC växer snabbt från en maskin fastnat i ett hemmakontor till en viktig del av hemunderhållningscenter. Om du har en ganska aktuell dator, med några extra steg du kan använda en dator som TV-mottagare och Media Manager. Det finns ett antal inställningsalternativ för att passa en mängd olika budgetar, och installationen kan göras på en eftermiddag

  Du behöver:. .
  PC
  TV-kort.
  Media Manager.
  Gratis kabel, HD antenn eller något annat sätt att få sända signaler.


  1.
  Kontrollera att din dator är upp till par. Datorn behöver minst en 2-GHz CPU för att spela in program.
  2.
  Köp en TV-mottagare för din PC. Det finns två olika stilar av tv-mottagare-ett PCI-kort som ansluts till en PCI-inuti datorlådan eller en extern låda som ansluts till USB-uttaget. PCI-tuner kort tenderar att vara billigare, men man måste vara bekväm med att öppna datorlådan och arbetar med de interna komponenterna. Det externa USB-boxen är enklare att installera, men det tar upp extra utrymme och tenderar att vara något dyrare.
  3.
  Utöka dina hårddiskutrymme. Om inte detta är en ny maskin med en helt tom hårddisk, är du antagligen inte att ha tillräckligt med hårddiskutrymme. Spela in TV från Internet och med hjälp av en PC som Media Manager tar mycket hårddiskutrymme. Du vill ha minst en 500-gigabytes-enheten för att lagra dina mediafiler. Det är en bra idé att ha en enhet som enbart jobbar med media.
  4.
  Max ut ditt RAM. Titta och spela in live-TV är en makt-intensiva program. Du behöver så mycket RAM-minne som ditt system kan hantera. Kolla på din dator tillverkarens hemsida för den typ av RAM-systemet tar och vad som är den högsta nivå som du kan expandera till.
  5.
  Installera en Media Manager på datorn. Detta program hjälper dig att organisera och titta på dina mediafiler. De senaste Microsoft-versioner och med januari 2010 (Vista och Windows 7) har ett förinstallerat program som heter Windows Media Center. Macintosh-datorer kommer förinstallerade med iTunes, men detta program finns också tillgängligt via nedladdning från Apple. com för Windows-baserade datorer.
  6.
  Haka din TV-tuner kort upp så den kan ta emot TV-signaler. I de flesta fall är detta den fria kanaler som sänds via kabel och den nya HD-fria kanaler sänds. För att ta emot den fria HD-kanaler behöver du en HD-antenn. För att ta emot kabeln, måste du registrera dig för ett grundläggande kabel plan från din leverantör.
  7.
  Börja Media Manager-programmet. Det är viktigt att få rätt ingående gränssnitt. Så, till exempel, om du ska vara visning gratis kabel över kabeln koaxial länken måste du ställa in detta i din Media Manager alternativ. Se din Media Manager-programmet instruktioner att se hur du ändrar inställningen.

  Tips och varningar


 • Många tv-kort tuner också komma med fjärrkontroller för ett extra pris. Om du är på en budget, välja korten utan en fjärrkontroll.
 • Om du installerar ett PCI-kort själv, se till att jorda dig genom att vidröra ett metallföremål innan PCI-kortet ur dess skyddande statisk omslag. Statisk elektricitet kan skada elektroniska komponenter.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Varför hålla min laptop avstängning?

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort skrivaren huvudet på en Brother MFC
 • hur man installerar sata hd i en PATA dator
 • hur man ansluter en elgitarr på en mac
 • hur man bygger en dator hem AV-
 • hur man använder en bildskärm för en laptop blank bildskärm
 • hur du aktiverar en Bluetooth på en PC
 • hur man bygger en billig dator rigg
 • hjälp med en bärbar dator som överhettas
 • hur du anpassar utsidan av en bärbar dator
 • hur man byter strömförsörjningen i en Dell XPS 410