Dator > hur du schemalägger automatiska start och avstängning i Mac OSX

 • hur du schemalägger automatiska start och avstängning i Mac OSX


 • Även om PC kontra Mac debatten rasar vidare, fortsätter Apple att utforma energibesparande funktioner för Macintosh av hem-och kontorsdatorer. Sådana lågenergilampor innehåller display sova, dator sova och automatiskt justerar ljusstyrkan innan skärmen försätts i vila, och hårddisk sova. Men gör en annan energibesparande funktion i Mac OSX i techie liv mycket mer bekvämt: auto start och avstängning.

  Om du har en Macintosh-dator och du börjar arbeta på en exakt tid varje morgon kan du schemalägga automatisk start för att starta upp hårddisken så att din Mac är redan igång innan fingrarna når tangentbordet . På samma sätt kan du planera din Macintosh-dator att stänga ner i slutet av dagen, vilket sparar tid och energi. Detta gör livet mer bekvämt, och du kan undvika de nagelbitning vänta på att hårddisken att starta upp. Så här schema auto start och avstängning i Mac OSX

  Du behöver:. . .
  Macintosh-dator med OSX operativsystem


  1
  På toppen vänster på skärmen i Mac OSX menyn väljer Apple> Systeminställningar . . . Fönstret Systeminställningar visas. Observera att du kan justera personliga, hårdvara, internet och nätverk, och inställningar för din Mac.
  2.
  I Hardware klickar du på Strömsparare (betecknas med en gul spiral CFL glödlampa). Energy Saver fönster (Sleep flik) visas. Observera att du kan lägga din Mac och /eller bildskärmen i viloläge efter ett visst antal minuter. Observera också att du kan välja att sätta hårddisken i vila när det är möjligt.
  3.
  Längst ner till höger i Energy Saver Klicka på Schema . . . En schemaläggning popup-skärmar.
  4.
  Kontrollera Starta eller vakna kryssrutan. Det här alternativet kan du ange Mac OSX inställningar autostart.
  5.
  Klicka på Varje Dag nedrullningsbara listan och välj vilken dag (ar) du vill att din Mac till autostart. Alternativen omfattar helger, vardagar, varje dag, eller en viss dag i veckan.
  6.
  Ställ in den tid på morgonen när du vill att din Mac till autostart. Ge det 10-15 minuter innan du börjar arbeta för att ge din Macintosh tid att starta och för dig att ta lite välbehövlig kaffe.
  7.
  Nästa steg är att anpassa din Mac för automatisk stängas vid slutet av dagen. Kontrollera Sleep kryssrutan-detta alternativ tillåter dig att ange Mac OSX Automatisk avstängning inställningar.
  8.
  Klicka på Sleep listrutan och välj Stäng av. Observera att du också kan ställa in datorn att sova eller starta vid en viss tidpunkt.
  9.
  Klicka på Varje Dag listrutan och välja och välja vilken dag (ar) du vill Mac OSX till auto stängas. Alternativen omfattar helger, vardagar, varje dag, eller en viss dag i veckan.
  10.
  Ställ in tiden du vill att din Mac till auto stängas. För att vara säker, justera tiden 10-15 minuter efter att du lämnar normalt arbete eller efter att du går till sängs på kvällen. Automatisk avstängning i Mac OSX är mycket praktiskt om du har normal arbetstid eller om du får av din hemdator vid en viss tidpunkt på natten. Dock kommer den här funktionen fungerar inte om du har några öppna program kräver din uppmärksamhet, t. ex. en osparad Microsoft Word-dokument eller VoIP-programvara.
  11.
  Klicka på OK för att återgå till Energy Saver fönster . Dina ändringar är gjorda, och din Mac startar och /eller stängas vid vissa dagar och tider.

  Tips och varningar


 • Autostart och stänga av i Mac OSX sparar tid och energi om du har stadiga arbetstid.
 • Om du har udda tider eller arbete genom kvällen, auto start och avstängning i Mac OSX kan inte vara ett bra alternativ.
 • Automatisk avstängning kommer inte att stänga av din Mac om du har alla öppna program som kräver uppmärksamhet. Till exempel, en osparad Microsoft Word-dokument eller VoIP-programvara.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man rengör de flesta tangentbord för datorer

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en dator stol dra golvet
 • hur man öppnar en Dell Latitude laptop
 • hur du kopierar en DVD-film i en bärbar hårddisk
 • Hur vet jag om en enhet är faktiskt spegling?
 • hur du säkerhetskopierar dokument på en MacBook Pro laptop
 • inverkan skrivare fördelar
 • Microsoft Wireless ergonomiskt tangentbord felsökning
 • det bästa betyg renoverade datorer
 • hur du tar bort en Compaq Presario moderkort
 • hur man använder kameran på ett CN3 bärbar dator