Dator > hur du formaterar en iMac

 • hur du formaterar en iMac


 • IMac är Apples allt-i-ett-dator --- med displayen, enheter och alla komponenter (utom styrdon) prydligt förpackat i en slick snygg dator. Det finns många skäl att vilja formatera hårddisken i iMac --- om hårddisken ger dig fel, formatera den kan lösa problemen. Om du planerar att ge bort eller sälja den, formatering kommer att radera dina personuppgifter och ge nästa användare på ny kula. Oavsett vilken modell du arbetar på, formatering enheten är ganska enkelt, och processen är i princip samma sak med alla de olika modeller av iMac.

  Du behöver:
  Mac OS X-installation media
  . FireWire-kabel.

  formatering med installationsskiva


  1.
  Säkerhetskopiera alla personliga data från iMac innan du fortsätter. Formatera enheten försvinner alla data, så bekräfta dina data säkerhetskopieras på förhand. Tillbaka den med hjälp av en extern hårddisk, cd eller dvd, eller en flash-enhet. Om du har en Apple OS installationsskivan och följ sedan steg 2 till 5. Om du inte har installationsskivan, sedan helt enkelt hoppa vidare till avsnitt 2, "Formatering via Target Disk Mode. "
  2.
  Sätt i OS X-installationsskivan i datorns enhet och starta sedan om iMac genom att välja" Omstart "under den blå äpple i det övre vänstra hörnet av skärmen. När omstart ringklockan ringer, håll "C" nedtryckt och låta datorn starta från installationsmedia.
  3.
  Klicka på höger pilen i nedre högra hörnet av installationsguiden fönster för att starta processen. Välj "Jag accepterar" när den rättsliga visas. Därefter blir du ombedd vilken typ av installation du vill utföra.
  4.
  Klicka på knappen Alternativ för att välja installationstyp. Välj knappen för "Radera och installera", vilket är valet längst ner i listan. Klicka på "Install", och du kommer att få en sista varning om att formatera diskarna. Välja att formatera enheten.
  5.
  Låt radera och installationsprocessen för att slutföra och starta om datorn när du tillfrågas. När iMac startar, ser du ett fönster som tillåter dig att börja installationen. Om du planerar att sälja denna iMac eller ge bort det, koppla bort den från strömkällan vid denna punkt. Det sättet, när nästa användare stövlar upp, kommer han att kunna namn på datorn och skapa ett användarkonto precis som han vill. Om du återanvänder iMac eller planerar att ställa upp för någon annan, slutföra installationsguiden genom att följa anvisningarna.

  Formatera med Target Disk Mode


  1.

  Bifoga din iMac till en annan Mac med en FireWire-kabel.
  2.
  Starta om iMac samtidigt som du håller ner T-tangenten, som stövlar iMac FireWire-läge. När FireWire symbolen visas på displayen, öppna Disc Utilities (Program> Verktygsprogram) den andra Mac, och markera iMac satsning i den vänstra.
  3.
  Välj "Radera" och klicka på "Radera . . . " -knappen. IMac hårddisk kommer då att formateras.

  Tips och varningar


 • Använd den ursprungliga OS media om möjligt.
 • Alla uppgifter om Datorn kommer att förstöras när hårddisken är formaterad, så backa upp det i förväg.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:macbook RAM uppgradering råd

Relaterade artiklar


 • hur du installerar Microsoft IntelliMouse för Bluetooth på Vista
 • hur man byter processor fördjupat
 • Skillnaden mellan parallella & seriella skrivare
 • förhindra bläckpatroner från igensättning
 • hur man byter batteri i en Logitech trådlös mus
 • Hur konvertera dina gamla bärbara dator till wifi
 • hur man bränner VHS-band på dvd
 • om att köpa moderkort combos
 • hur du ansluter en dator till en tv utan en s-video kabel
 • hur man installerar en USB-skrivare på min HP SmartMedia server