Dator > hjälp om att köpa en bärbar dator

 • hjälp om att köpa en bärbar dator


 • Om du är i marknaden för en ny dator, kanske du upptäcker att bärbara datorer har blivit billigare än någonsin. Faktum är att många bärbara datorer är nu prissatt ännu lägre än jämförbara stationära datorer, vilket gör det möjligt för fler och fler användare att göra sina bärbara deras enda dator. Genom att ta tid att veta vad man ska leta efter, samt utrustas din nya bärbara dator med några användbara tillbehör, kan du enkelt ersätta din skrymmande gamla stationära dator med en mer portabel laptop modell

  Förstå laptop

  Bärbara datorer kommer i en mängd olika storlekar, från små netbooks med 10 "skärmar och små tangentbord till 17" bärbara datorer med full storlek LCD-skärmar och full storlek-tangentbord. När shopping för en bärbar dator, noga överväga vilken storlek du behöver. Om du ska använda din bärbara dator för presentationer till presumtiva kunder, kanske du vill välja en modell med en större skärm. Detta gör det enklare för dina kunder att se de objekt du demonstrerar. Om du reser ofta och vikt är en faktor, kanske du vill överväga en 14 "laptop, eller ens en av dessa nya netbooks. Netbooks ger den ultimata lätta, men de tenderar också att vara mindre kraftfull än fullfjädrad bärbara datorer. Om du vill att kraften hos en vanlig bärbar dator och att överföra en netbook, en lätt, 14 "eller 15" bärbar dator kan vara ett bra val.

  Maximera ditt minne

  Oavsett vilken storlek laptop du köper, det är viktigt att maximera ditt minne. Många fynd bärbara datorer kommer med bara 512 MB RAM, men för lite extra du kanske kan stöta mängden RAM upp till 1 GB, 2 GB eller mer. Ju mer minne du kan lägga till din dator, desto snabbare kommer att utföra, så anser maxing ut ditt minne när du köper en bärbar dator.

  Hårddiskutrymme

  Oavsett hur mycket hårddiskutrymme du tror att du kommer att behöva , är chansen du kommer att behöva mycket mer än än, så leta efter en bärbar dator med ett minimum av 500 GB. Om du kan hitta en bärbar dator med en 750 GB eller en terabyte disk, det skulle vara ännu bättre. Priset på hårddiskar har fallit en hel del under senare år, så chansen att du kommer att ha råd med mer utrymme än du tror.

  Betrakta Garanti

  När man köper en bärbar dator är garantin på apparaten en viktig faktor. När du shoppar, är det viktigt att ta reda på inte bara hur länge garantin är, men villkoren för service. Vissa tillverkare kommer att ge upp till tre års garanti på plats service, medan andra kräver att du tar din bärbara dator till ett servicecenter eller skicka den till ett servicecenter som skall fastställas. Allt annat lika, är det service på plats alternativet mer attraktivt. Dessutom kan du överväga att köpa en garanti uppgradering eller en förlängd garanti, speciellt om det kommer med service på plats. Medan de flesta förlängda garantier är inte värda priset, kan bärbar dator garantier vara ett undantag.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du tar bort en port USB-skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en tom skärm på en Compaq Computer
 • Hur klistermärken jag ut?
 • hur man radera en dators hårddisk för att kunna sälja
 • hur du ansluter en mus på datorn
 • hur man återställer ett lösenord på en router
 • hur man använder ett videoinspelningskort med min ps3
 • hur man konfigurerar en Lenovo webbkamera för Vista
 • hur man kan utvidga en dators bildskärm kabel
 • hur att ta reda på klockfrekvens på processorn i en dator
 • hur man använder iTouch som en handdator