Dator > Windows XP-partitionen strategi

 • Windows XP-partitionen strategi


 • Windows XP, liksom de flesta moderna operativsystem stödjer hårddisk "partitioner. " Processen med att partitionera en hårddisk är sektionering bort det så att varje partition ser, till datorn, som en separat enhet. En hårddisk kan ha en eller flera partitioner, och de kan användas för olika ändamål

  Använda flera hårddiskar och partitioner

  Om du har flera hårddiskar kan du använda maskin-eller programvara RAID-drivrutiner som låter dig skapa en enda partition över den hårda enheter, eller också kan du skapa flera partitioner på varje hårddisk individuellt. Genom att anpassa layouten av partitionerna du har över flera hårddiskar, kan du kontrollera hur väl dina data säkerhetskopieras, där specifik information lagras och hur snabbt datorn kan komma åt informationen.

  Data Separation

  Med flera partitioner på din Windows XP-dator, kan du hålla dina data separerade för att möjliggöra enklare åtkomst och hämtning. Till exempel kan du ställa in datorn så att du har en extremt snabb hårddisk som endast används för att köra operativsystemet och en separat, långsammare, hårddisk som används för att lagra data. Genom att hålla dessa enheter på separata partitioner, kommer datorn att kunna starta och köra snabbare bort av de snabbaste hårddisken medan det fortfarande är få åtkomst till data på den andra hårddisken. Om du någonsin behöver rensa alla data från din dator, kan du helt enkelt formatera den andra disken och skapa en ny partition, alla utan att röra de viktigaste partition och hårddisken som innehåller operativsystemet.

  Dela filer

  Om du vill dela filer som finns på datorn med andra människor på ett lokalt nätverk, men du vill inte låta dem komma åt dina privata filer kan du använda en partition att uppnå detta. När du skapar partitioner på en hårddisk, skapa en partition som har gott om utrymme att lagra alla filer som du vill dela i ett nätverk. När partitionen är klar, högerklicka på den enhetsbeteckning som tilldelats den partitionen och välj knappen "Egenskaper". Under fliken Dela väljer du välja att dela som driver med andra människor. Detta kommer att ge vem som helst med nätverksåtkomst till din dator för att se partitionen. Detta gör att du kan kontrollera exakt vilka filer någon har tillgång till, utan att ge dem tillgång till ditt system köra. Slutresultatet är total kontroll över din information och förebyggande av något dåligt händer i datorns systemfiler.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:utrustning för band till dvd konvertering

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar en dvd tillverkare
 • hur man byter ett trådlöst kort på en acer aspire one
 • hur man kopierar en hårddisk till D-enheten
 • Hur stänger jag mitt interna modemet på?
 • hur du ställer in en Wacom
 • hur man ansluter en andra skärm till en bärbar dator
 • hur du kontrollerar att du inte köper en stulen dator
 • hur du avgör om din hårddisk är en SATA 2
 • hur man använder iTouch som en handdator
 • hur man kopierar svartvita foton