Dator > Hur man vet om du behöver ett nytt grafikkort i en dator

 • Hur man vet om du behöver ett nytt grafikkort i en dator


 • Grafikkortet gör ett viktigt jobb för din dator, så det är viktigt att se till att grafikkortet körs optimalt. Det finns en del tecken på att ditt grafikkort kan behöva bytas ut. Veta dessa tecken kommer att ge dig tid att handla ett nytt kort. Genom att vara förberedda för nedläggningen av ditt nuvarande grafikkort, kan du undvika eventuella driftstopp och skydda datorn surrar höger längs
  1.
  Logga in på datorn och högerklicka på "Den här datorn". Klicka på fliken "Maskinvara" och välj "Device Manager"-knappen. Expandera "Bildskärmskort" avsnittet genom att klicka på plustecknet bredvid. Enhetshanteraren kan vara ett mycket kraftfullt verktyg för att diagnostisera alla typer av hårdvaruproblem, inklusive problem med ditt grafikkort.
  2.
  Leta efter några gula frågetecken eller röda utropstecken. Detta är tecken på att ditt grafikkort inte att fungera korrekt. Om det bara är något problem med programvaran kan du kanske lösa det genom att högerklicka på grafikkortet posten i Enhetshanteraren och välja "Uppdatera drivrutin" från menyn. Detta kommer att tvinga operativsystemet att installera en uppdaterad drivrutin för ditt grafikkort. Om operativsystemet är bra på att hitta och installera en lämplig drivrutin bör du se utropstecken eller frågetecken försvinna. Om operativsystemet inte kan hitta en lämplig drivrutin, blir du ombedd att förse föraren. För att få drivrutinen för ditt grafikkort, gå till tillverkarens hemsida och ladda ner den senaste drivrutinen. Se till att du väljer rätt drivrutin för ditt operativsystem.
  3.
  Kolla färgerna på skrivbordet genom att högerklicka någonstans på skrivbordet och välja fliken "Inställningar". Titta på "Color Quality" inställning. Om färgkvalitet inställningen är satt till "16 färger", som är ett säkert tecken på att bildskärmskortet inte fungerar.
  4.
  Flytta din monitorkabeln från ditt fristående grafikkort till grafikkortet som är inbyggt i moderkortet. Om du har lagt en särskild grafikkort till ditt system och att kortet inte fungerar, kan du returnera din bildskärmskabeln till anslutningen på baksidan av datorn. Titta bara för en liten rektangulär anslutning som förmodligen blå i färgen. Flytta bildskärmen kabeln och starta om datorn. Om displayen ser bra ut med den inbyggda grafikkort men inte med det du lagt, är det ett tecken på att det nya grafikkortet måste bytas ut.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man skall hantera ledningar på baksidan av en dator

Relaterade artiklar


 • hur att överföra program från en gammal hårddisk till en ny
 • hur man återställer Kodak bläckpatroner
 • hur du ansluter en bildskärm till en Toshiba laptop
 • hur du lägger till en extra skärm till en iMac
 • hur man kan förbättra CPU hastighet
 • hur du skriver ut Word-dokument på en zebra skrivare
 • hur man får xp att erkänna SDHC kortläsare
 • hur man ansluter en enhet nätverksdisk
 • hur till göra min boot Toshiba laptop i CD-enheten
 • hur man installerar en HP webbkamera på en hp laptop