Dator > Hur berätta om din DVD-enhet inte fungerar

 • Hur berätta om din DVD-enhet inte fungerar


 • DVD-enheten används för att läsa data från optiska skivor. Vissa DVD-enheter, kallade brännare eller författare kan skriva data till optiska skivor som CD och DVD. När DVD-enheten inte fungerar, misslyckas datorsystem att känna igen enheten eller enheten inte kan läsa data från optiska skivor
  1.
  Placera en optisk skiva i DVD-ROM. Klicka på "Start" och sedan "Min Dator" för att se om din DVD-enhet känns igen av datorn. Om du inte ser en DVD-enhet, det är ur funktion.
  2.
  Navigera till "Start"-menyn och klicka på "Kör". Typ "devmgmt. msc" (utan citattecken) i rutan. Detta kommer att öppna "Enhetshanteraren" fönster. Klicka på plustecknet (+) bredvid "DVD /CD-ROM-enheter" för att utöka menyn. Om du ser ett gult utropstecken bredvid namnet på enheten, är DVD-enheten fungerar inte korrekt.
  3.
  Högerklicka på namnet på enheten och klicka på "Egenskaper". Under fliken "Allmänt", klicka på "Felsök. "Följ instruktionerna i" Hjälp-och supportcenter, "och se om det löser problemet. Starta om datorn och navigera tillbaka till" fönstret Enhetshanteraren. "Om det gula märket försvinner, är DVD-enheten redan fungerar.

  4.
  navigera tillbaka till "Enhetshanteraren" Om steg 2 inte löser problemet. Högerklicka på namnet på enheten och välj "Uppdatera drivrutin. " Följ instruktionerna på " guiden Uppdatera maskinvara "fönstret. När du är klar att installera uppdateringar, starta om datorn.
  5.
  Installera om drivrutinen på din DVD-skiva om Steg 3 löser inte problemet. Om du har en kopia av föraren i en CD-R, överför filen till en annan extern lagringsenhet som flash-enhet använder en annan dator med fungerande CD /DVD-ROM. Annars hämta en kopia av föraren från tillverkarens webbplats. Om det inte är tillgängligt därifrån, prova andra webbplatser för hämtning av drivrutiner som Driversdown. com och Driverzone. com.
  6.
  Kör installationsprogrammet och installera drivrutinen. Starta om datorn. Om detta inte löser problemet kan du har installerat en felaktig version av föraren, eller föraren är helt enkelt skadad. Om så är fallet, fortsätt till steg 7. Om installationen lyckas, hoppa över nästa steg och fortsätt till steg 8.
  7.
  Navigera tillbaka till "Enhetshanteraren", högerklicka på namnet på enheten och klicka "Egenskaper". Välj fliken "Drivrutin" och klicka på "Återställ tidigare drivrutin. " Skaffa en annan installatör och se till att du hämtar rätt modell och version av drivrutinen.
  8.
  Placera en DVD-R i den optiska enheten. Försök att öppna enheten och komma åt filerna i den optiska skivan. Om DVD-R är erkänd av din DVD-ROM, är det nu igång.

  Tips och varningar


 • att öppna "Enhetshanteraren" du Alternativt kan navigera till "Control Panel" öppna "System" ikonen, och välj sedan fliken "Maskinvara". Därifrån klickar du på "Enhetshanteraren".

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Hur man vet om du behöver ett nytt grafikkort i en dator

Relaterade artiklar


 • Western Digital My Book felsökning
 • hur man bygger en dator för fotoredigering
 • hur man konfigurerar en multimedia-PC
 • hur du formaterar en hårddisk med kommandotolken
 • hur man gör en 4-ledare cpu fläkten i full hastighet
 • Hur du tar en skärmdump av skärmen
 • hur man köper ereaders
 • hur man byter en hp pavilion tangentbord laptop
 • hur man installerar moderkortet drivrutiner
 • hur man raderar en USB-enhet