Dator > Compaq Presario C500 felsökning

 • Compaq Presario C500 felsökning


 • Ända sedan den infördes har Compaq Presario raden av datorer varit en storsäljare för Compaq och HP. Dessa stationära och bärbara datorer används i stor utsträckning hem-och kontorsmiljöer, och för det mesta de presterar bra i många år. Som med alla datorer, dock går saker fel. Att kunna diagnostisera och reparera gemensamma problem kan spara dig mycket pengar och tid

  Du behöver:
  hoppa enheten (minne)
  . En MacBook Pro laptop.
  Ca 5 minuter.

  Problem med skärmen

  Ett av de vanligaste problemen med Compaq Presario bärbara datorer, framför allt äldre modeller, är en utbränd LCD-display. Även om dessa skärmar är utformade för att hålla i många år, är det inte ovanligt att en Presario laptop för att ha varit i drift i fem, sex eller sju år eller mer. När den bärbara datorn börjar ålder kan displayen börjar försvagas och slutligen för att gå mörkt. Om du misstänker att skärmen på din bärbara dator försämras, isolera problemet och se till att displayen är fel.

  Det bästa sättet att isolera problemet till Presario notebook-skärmen är att ansluta en extern bildskärm till enheten. Om du använder regelbundet en dockningsstation för att ansluta din Presario i, testa den med extern bildskärm ansluten till dockan. Annars ansluter en extern bildskärm till bildskärmsporten på Presario och starta den bärbara datorn. Om displayen är bra på den externa bildskärmen, men inte på den bärbara datorn, så en ersättare LCD-skärm från antingen HP eller en av dess auktoriserade återförsäljare

  tangentbord Problem

  Presario C500 är också benägna att tangentbordet problem. Därför , kontrollera funktion på knapparna på en regelbunden basis. Om du märker en nyckel som sticker eller inte trycka ner hela vägen, ge tangentbordet en grundlig rengöring. Det bästa sättet att rengöra alla bärbara tangentbordet, inklusive en på C500 är en burk med tryckluft. Innan du börjar, bifoga droppen som kom med tryckluft, så ge det kan ett par test sprayer för att avlägsna eventuella ackumulerade fukt. Gå sedan över hela klaviaturen med Canned Air, spraya i en fram och tillbakagående rörelse. Efter det första passet med tryckluft, försiktigt vända den bärbara datorn upp och ned så någon lossnat smuts och skräp försvinner. Du kanske behöver göra rent tangentbordet flera gånger innan alla nycklar fungerar korrekt.

  Batteri Problem

  Batteriet är ett annat vanligt problem på C500, särskilt för modeller som redan har sett flera år i tjänst. Medan batteriet är avsedd att vara uppladdningsbara, efter en tid kommer batteriet springa ner till den grad att den inte längre kommer att kunna upprätthålla en avgift. Det bästa sättet att testa ditt batteri är att ta bort nätsladden ur enheten och låt batteriet ladda ur helt. Koppla sedan in den bärbara datorn tillbaka till växelström och låt det ladda fullt. Efter batteristatus på aktivitetsfältet visar batteriet till 100 procent, tar du bort strömmen igen och hur lång tid det tar för batteriet att ta slut. Om batteriets livslängd är betydligt lägre än du vill, beställa ett nytt batteri från HP eller en av dess auktoriserade återförsäljare.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man ansluter en Macintosh-dator till en tv

Relaterade artiklar


 • hur man radera en dators hårddisk för att kunna sälja
 • varför vi använder bärbara datorer på avlägsna arbetsplatser
 • hur man får mer GHz på din processor
 • information om en mikroprocessor
 • hur man kopierar favoriter till ett minne
 • hur man köper dator levererar billiga
 • hur man installerar en SATA-enhet i en Windows XP 64 bitars system
 • hur man väljer rätt skrivare
 • hur du ansluter flera bildskärmar till min dator
 • hur man byter en bakgrundsbelysning på en IBM laptop