Dator > tangentbordslayout problem

 • tangentbordslayout problem


 • Datorn kan välja ett av olika tangentbordslayouter i ditt operativsystem. En tangentbordslayout kartor på tangenterna på tangentbordet för att det du skrivit när du trycker på dem. Den amerikanska standarden kallas QWERTY, efter de första sex bokstäver på översta raden, men det finns många fler layouter är tillgängliga för internationella språk variationer och andra ändamål

  Välja Tangentbord Inställningar

  Den vanligaste tangentbordslayouten problem är att skriva fel tecken när du trycker på tangenterna på tangentbordet. Detta orsakas av en annan tangentbordslayout sätts upp på datorn än den tangentbordslayout du använder. Öppna tangentbordet inställningar i kontrollpanelen (i Windows) eller ett system inställningspanelen (i Macintosh) för att välja det tangentbord du vill använda. Den exakta placeringen av den här kontrollpanelen varierar beroende på din version av Windows eller Macintosh OS, kan du göra en hela systemet söker efter "tangentbordslayout" att riktas till den exakta platsen för att göra denna förändring

  Historia Den QWERTY tangentbord var bekant utformad år 1874 för att förhindra störningar tidigt manuella skrivmaskiner ofta stött på. När en tangent trycktes ned, slog en metall bar ett band som innehåller tryckfärg, trycka bläck på tomt papper, när nycklar pressades som orsakade intill barer som skall användas snabbt i följd, skulle detta leda till att barer att jamma ihop. QWERTY radavstånd de vanligaste bokstäverna i det engelska språket längre bort från varandra, vilket minimerar detta problem. Ett populärt alternativ till QWERTY, det Dvorak förenklad tangentbordet, uppfanns 1936 för att göra viktiga placering mer ergonomisk och att placera de mest använda bokstäver under starkaste fingrar på varje hand.

  Betydelse

  Att många olika tangentbordslayouter på moderna operativsystem tillåter varje dator som ska internationaliseras. Det finns varianter på QWERTY-layouten för nästan varje språk och region, till exempel ersätter Storbritannien varianten den amerikanska dollarn skylt med brittiska pund tecken. Språk med olika bokstav frekvenser flytta några tangenter på tangentbordet för att kompensera. Att tillåta val av tangentbordslayout i programvara garanterar att alla användare kan använda tangentbordet de är bekanta med.

  Typer

  tangentbordslayouter kan vara antingen internationell varianter av QWERTY eller ergonomisk modifieringar för specialiserade ändamål. Förutom de vanliga två-handed Dvorak layout, det finns en hand versioner för både vänster och höger hand för funktionshindrade.

  Fördelar med att välja ett annat tangentbord

  Den vanligaste anledningen att medvetet ändra tangentbord är för flerspråkiga skriva, om du vill ändra layouten, bara välja den du vill använda från kontrollpanelen. Du Cano lära sig ett nytt tangentbordslayout med några månaders praktik, de flesta människor finner det enklast att placera klistermärken på sina tangentbord med de nya tecknen tills de har lärt layouten genom muskelminne.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:PC Card FAQs

Relaterade artiklar


 • hur man hittar billiga bärbara datorer
 • hur du lägger till en extra skärm till en iMac
 • Ta bort en utskriftshanteraren
 • hur du ansluter din karaokemaskin upp till din laptop
 • hur man ställer in DMA på datorn
 • hur man kan öka upplösningen på min dator
 • Dell Inspiron display avlägsnande
 • ersättning alternativ för en dators ljudkort
 • hur man skapar en MP3-skiva på en iMac
 • hur koppla min pekplatta med en mus