Dator > skrivare kretskort avlägsnande

 • skrivare kretskort avlägsnande


 • Om du har gjort ljus elektronik reparationer och är händig med verktyg, kan du hantera bort kretskort från skrivare. De flesta små skrivare kan servas med vanliga handverktyg. Service manualer, tillgänglig på Internet, kommer att guida dig genom de steg som behövs för reparationer. När du har tagit bort tillgång omfattar, ta ut kretskortet är en fråga om du kopplar bort kablar och ta bort skruvar

  Demontering Svårigheten att demontering varierar kraftigt beroende på skrivarens design. Många webbplatser erbjuder gratis, nedladdningsbara reparationsmanualer för skrivare. En manual kommer att visa dig kretskortet den exakta platsen, visar hur du tar bort delar, samt en förteckning över verktyg som du behöver.

  Stäng av skrivaren och koppla bort nätsladden. Ta papper och pappersmagasinen ur skrivaren. Placera skrivaren på en stabil arbetsbänk och ge gott om utrymme att arbeta.

  Följ instruktionerna i manualen för att ta bort åtkomst paneler. Dessa kan vara snap-fit plastdetaljer eller fast med skruv. Var försiktig när unsnapping små plast hakar eller klipp, eftersom de kan lätt gå sönder. Vanligtvis kan de pried öppen med en liten skruvmejsel eller fickkniv.

  Jordning

  Om möjligt, använd ett antistatarmband innan du tar bort kretskort. Du kan också trycka ett jordat metallföremål med fingret för att ladda ur eventuell statisk elektricitet du kan ha på händerna. Statisk elektricitet från dina händer kan av misstag förstöra känsliga integrerade kretsar på kortet.

  Dokumentera

  Om du inte är bekant med skrivaren och har ingen servicebok ta en bild av delar med en digital kamera innan du tar bort dem. Om du inte har en kamera, göra en skiss av delarna, notera placeringen av skruvarna, klipp-kontakt och färger tråd. När du byter styrelse eller installera en ny, kommer den här skivan att hjälpa dig.

  Connectors

  försiktigt bort bilden och clip-stil kontakter från kretskortet. Dessa är plastdelar som avsluta en tråd. De kan passa in i en annan plast kontakten eller uttaget direkt till metall stiften på styrelsen själv. Vissa kan behöva använda ett verktyg som en liten skruvmejsel för att lossa anslutningarna. Om du planerar att installera om kortet eller ersätta det med ett ombord, se till att du inte skadar kontakterna. Du kanske måste klippa banden nylon kabel för att få tillgång kontakter och kablar. Har ledig buntband hands ifall du gör.

  Hardware

  När du tar bort skruvar och lösa klipp, placera dem i en liten ziplock påse för förvaring. Håll alla små brickor och andra delar. Om styrelsen kommer att vara borta en längre tid, Scotch-tejp påsen till skrivaren fall så det kommer inte att gå vilse.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du ansluter datorn skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man hittar hur mycket RAM min dator kommer att hålla
 • hur du ansluter en USB-skrivare till ett nätverk
 • hur man kan anpassa styrkula känslighet i Windows
 • hur man bygger en high-end PC
 • Hur berätta om en bärbar dator har ett öppet minnesplats
 • hur man använder paralleller till en mac
 • hur koppla min pekplatta med en mus
 • hur man mäter ljusstyrkan på datorskärmar
 • hur man bygger en dator för nybörjare
 • Vad betyder kvm står för?