Dator > hur ta reda på om jag kan uppgradera min laptop

 • hur ta reda på om jag kan uppgradera min laptop


 • Som mjukvaruutvecklare fortsätta att förbättra sina produkter, kanske du upptäcker att din bärbara dator inte håller jämna steg med förändringarna i dess nuvarande konfiguration. På grund av detta, är du inför valet att antingen köpa en ny bärbar dator eller uppgradera komponenterna för att få de funktioner du vill. Gå till valfri dator tillverkarens webbplats och du kan snabbt se att kostnaden för en ny laptop kan vara 50 procent högre eller mer än för en jämförbar utrustade stationära system. Överväga att uppgradera bärbara komponenter om det är billigare och det är möjligt.

  Du behöver:
  tillverkarens tekniska specifikation blad
  . Tillverkarens hårdvara installationsmanual.
  Hårdvara profilering hjälpprogram.


  1.
  Identifiera vilka komponenter du vill uppgradera (t. ex. processor, skärm, grafikkort, minne, hårddisk, CD /DVD-enhet ) och anteckna dem.
  2.
  igenom tillverkarens tekniska specifikation som medföljde din bärbara dator installation dokumentation för att avgöra dess konfiguration. Den tekniska specifikationen anges normalt den maximala storleken för komponent uppgraderingar samt leverans. Du kan hämta den tekniska specifikationen för ditt bärbara dator från tillverkarens hemsida eller fråga en representant för teknisk support för att skicka den till dig.
  3.
  Kör en hård profilering verktyg som t. ex. Belarc Advisor eller LookInMyPC på din dator för att profilera din bärbara dator i sin nuvarande konfiguration. Anteckna eventuella skillnader mellan den tekniska specifikationen och profilen.
  4.
  Igenom tillverkarens maskinvara installationshandboken som följde med din bärbara dator för att hitta den materialbyten instruktioner. Du kan ladda ner en kopia av handboken från tillverkarens hemsida eller fråga en representant för teknisk support för att skicka den till dig. Om det inte finns någon instruktion för utbyte av komponenter som innebär en uppgradering är nog inte möjligt. Du kan rådgöra med en auktoriserad dator reparationstekniker att bekräfta detta.
  5.
  Få prissättning för de komponenter du vill uppgradera och jämföra det totala beloppet till kostnaden för en jämförbar utrustade ny laptop . Om det bara finns en liten skillnad mellan de två beloppen, kan det vara att köpa en ny laptop är en bättre idé än att uppgradera det befintliga.

  tips och varningar


 • Vissa bärbara reparationer (minne eller CD /DVD uppgraderingar enhet) är lättare att utföra utan professionell hjälp än andra (USB-adaptrar eller uppgraderingar processor) . Översyn anvisningarna för byte innan du köper något delar.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du lägger till mac-minnen

Relaterade artiklar


 • hur man bygger ett sammansatt video till VGA omvandlare
 • Lägga till skrivare med preferenser
 • hur man byter en hp laptop skärm
 • hur man bränner en Windows Media Audio / video-filen till en dvd
 • hur man kontrollerar strömförsörjningen på min pc
 • hur man klona en bärbar hårddisk med Windows XP
 • hur du spelar videospel med bländning capture-kort
 • hur du justerar ljusstyrkan på en IBM Thinkpad display
 • hur man skapar en boot disk disk flash
 • hur att överföra bilder från PC till iMac