Dator > hur man utformar pcb styrelser

 • hur man utformar pcb styrelser


 • Skapa ett kretskort eller PCB, är ett viktigt steg i en elektrisk design projekt. Även utformningen av schematiska och kretsarna är nyckeln till en fungerande produkt, en väl utformad PCB är avgörande för en korrekt funktion av en enhet. PCB måste utformas med omsorg för att passa alla komponenter på bordet och placerade på rätt sätt för att förhindra elektriska störningar förorsakar problem

  Du behöver:. .
  Schematisk
  Kretskortslayout programvara.


  1.
  Skapa ett bräde fil från ditt schema med hjälp av inbyggda verktyg i ditt layoutprogram. En unrouted styrelse kommer att presenteras. Styrelsen kommer att innehålla alla de delar dekaler som din schematisk används och tråd linjer som förbinder stiften av de delar tillsammans.
  2.
  Flytta del dekaler från brädet och gruppera dem av en del typ-motstånd, kondensatorer, induktorer och så vidare -. . och justera storleken på den tomma PCB för att passa dina önskade mått
  3
  Definiera delsystem för din krets. Detta görs genom att referera till din schematisk och gruppera liknande delar tillsammans som ansluter till varandra. Inte alla delar som ansluter ska grupperas tillsammans, dock. Typiska delsystem omfattar nätaggregat, input /output-kretsar och logik kretsar. De delar i dessa grupper är anslutna och arbetar tillsammans för att ge några högre funktion på enheten.
  4.
  Tänk på hur du vill att styrelsen ska ordnas när det är slutfört. Mentalt bild styrelsen, med inriktning på där varje delsystem kommer att placeras och hur den kommer att ansluta till andra delsystem. Fundera över hur spåren fysiskt kommer att flöda mellan delsystem. Om PCB kommer att vistas i en inhägnad, behandla alla höjd begränsningar som kommer att ställa på banan komponent placeringen.
  5.
  Skapa monteringshål och alla andra funktioner som kommer att påverka en del placering på din PCB . Beräkna mängden värme från komponenter och lägga värmeavledning, om så krävs.
  6.
  Börjar släppa ut delsystem på kretskortet. Det är lättare att börja med större delsystem först. Prova och placera delsystem så att de enkelt kan kopplas från den ena till en annan. Grupp analoga kretsar bort från snabba digitala kretsar för att undvika elektriska störningar. Isolera värmeproducerande komponenter för att förhindra värme klustring och överhettning.
  7.
  Överväg att lägga ett jordplan på en-till två-lagers PCB. Detta kommer att avsevärt underlätta dirigering av mark signaler och kan minska mängden brus i kretsen. PCB med fyra eller flera skikt bör ha minst en effekt och jordplan. Undvik att ha plan för nära känsliga analoga och snabba digitala kretsar, som kapacitans och induktans som skapas kan påverka dessa signaler negativt.
  8.
  Route spåren mellan komponenter inuti varje delsystem. Dessa bör flöda tillsammans sedan delar inuti delsystemen är mestadels internt anslutna. Power låtar bör dras första, efter med signal spår. Kontrollera spår är breda nog att hantera den nuvarande som löper genom dem. Försäkra avståndet mellan spåren är tillräckligt högt för den spänning som finns på dem. Undvik 90 graders böjar i spår, väljer 45-graders hörn istället. Detta kommer att förhindra bullerkällorna från att skapas i din krets.
  9.
  Ta en titt på PCB och avgöra om någon delsystem bör flyttas runt. Åtgärda eventuella besvärande routing problem som kan uppstå.
  10.
  Avsluta PCB genom att dirigera delsystemen tillsammans. Håll koll bredd och godkännande i åtanke.

  Tips och varningar


 • Överväg någon tillverkning Begränsningar som bestäms av din styrelse hus. Inte designa en styrelse som inte kan göras.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:tangentbordslayout problem

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en hårddisk ett lösenord på en Dell Latitude
 • hur man återställer ett HP Jetdirect-
 • hur du ansluter en dator till en tv utan en s-video kabel
 • Lägga till en bildskärm till en Toshiba laptop
 • hur man ändrar bakgrundsfärgen för en laptop
 • hur man mäter temperaturen i en dator processor
 • hur man installerar en läsare ActivCard USB v2.0
 • Hur berätta om du har IDE-eller SATA-hårddiskar
 • hur man använder ett Bluetooth på en Acer Aspire
 • Felsökning och reparation diskettenheten