Dator > hur man uppgraderar ett nätaggregat på Windows Vista gateway

 • hur man uppgraderar ett nätaggregat på Windows Vista gateway


 • Möjlighet att uppgradera stationära datorer tillåter användare att förbättra sin datorupplevelse utan att investera i ett nytt datorsystem varje år. En ny optisk enhet, mer minne, en extra hårddisk och mer kan läggas att göra Gateway stationära datorer snabbare och kan göra mer saker. Uppgradera maskinvara inte lägga ytterligare bördor på din Gateway nätaggregat, så det kan vara bra att uppgradera till en högre effekt strömmen till bättre effekt din stationära dator. Med några få verktyg detta kan göras hemma.

  Du behöver:
  Gateway stationär dator
  . Kompatibel strömförsörjning.
  Icke-magnetisk skruvmejsel set.
  Nål-tång.
  Anti-statisk armband.
  Liten behållare att hålla skruvar och delar.
  Notebook.
  Blyerts eller bläck penna.
  Gateway datorns dokumentation.
  Kamera (tillval).


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort alla kablar och sladdar som är anslutna till den. Detta omfattar nätsladden, tangentbord, mus, video, Ethernet och USB kablar.
  2.
  Placera datorn på en väl upplyst bord i en ren och låg statisk yta. En köksbord fungerar bra. Sätt på den anti-statiskt armband och fäst krokodilklämman att en del av chassit metall datorn.
  3.
  Öppna fodralet på Gateway-datorer. Läs i dokumentationen som följde med datorn för att avgöra hur man öppnar ditt fall, eftersom olika Gateway modeller öppna annorlunda. Lagra några skruvar bort i den lilla behållaren.
  4.
  Använd anteckningsboken att skissa en bild av interiören kablarna från nätaggregatet på komponenterna i datorn. Detta kommer att hjälpa dig att sätta ihop datorn enklare när du är klar. Om du är osäker använda en kamera för att ta bilder. Göra anteckningar om varje steg till stöd i processen.
  5.
  Lossa kablarna nätdelen från ryggen på de optiska och hårddiskar. Vissa kontakter sluter tätt, så du kan behöva använda nål-tång för att försiktigt ta tag i kontakterna (aldrig ta av kablar) att ta bort dem.
  6.
  Ta bort nätenheten kabeln från baksidan av diskettenheten (om installerat). Tryck och håll lås på nätsladdskontakt som fäster på moderkortet, och dra rakt upp för att ta.
  7.
  Håll lås på fyra stift bifogade P4-kontakt till moderkortet och koppla loss den också. Ta bort de två-tråds fläktkontakten som är ansluten till moderkortet (om installerat).
  8.
  Spåra alla de kablar som förbinder nätaggregatet att kontrollera att alla har kopplats bort. Om inte, koppla bort och dokument i dina anteckningar.
  9.
  Support strömmen med handen och ta bort skruvarna som fäster nätaggregatet till fallet. Om du har en verktygsfria fall på Gateway-datorer, vända strömmen klippet leverans retention ut, skjut strömmen mot framsidan av fallet sedan utåt.
  10.
  Ta bort nätenheten från fallet.
  11.
  Sätt i det nya nätaggregatet genom att vända de åtgärder som vidtagits för att ta bort den gamla på ditt fall. Säkerställa tillgången genom att ersätta skruvar eller säkra makten klippet utbudet retention (på verktygsfria fall).
  12.
  Anslut strömförsörjningen till moderkortet. Anslut strömförsörjningen anslutningskabel P4 till moderkortet. Anslut de två ledare fläkt kontakten till moderkortet (om installerat).
  13.
  Anslut kontakterna strömförsörjning till den optiska och hårddiskar. Anslut kontakterna strömmen till diskettenheten (om installerat).
  14.
  Kontrollera dina anteckningar för att kontrollera att alla kablar har anbringas. Sätt tillbaka locket på datorn. Anslut externa kablar till datorn.
  15.
  Slå på din dator och låta Windows Vista att starta upp.

  tips och varningar


 • Kontrollera med Gateway kundtjänst att strömförsörjningen är kompatibel med din dator innan köp.
 • större wattal du köper en strömförsörjning gör det möjligt för komponenten att arbeta mer effektivt samtidigt som den tillåter mer utrymme för framtida uppgraderingar enhet.
 • Om du är osäker om något steg bör du kontakta Gateway kundtjänst på (800) 395-3817 för hjälp.
 • Om du inte har datorn dokumentation, besöka www. gateway. com för att skriva ut dokumentet.
 • Felaktig stöd medan lossa skruvarna eller vända strömmen klippet leverans retention kan leda strömmen slå i moderkortet och skada datorn.
 • En nätaggregat med otillräcklig effekt för att driva datorn och installerade komponenter kan misslyckas och skada ditt system.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du tar bort data från ett SD micro kort

Relaterade artiklar


 • Lägga till en 2,0 usb-port
 • hur man kan förbättra datorns prestanda
 • enkelt sätt att komprimera en fil i Vista
 • hur du ansluter kabeln från skrivaren till en hp pavilion pc
 • hur man använder en gateway laptop extern bildskärm
 • hur man polera en laptop skärm
 • hur till göra min dator bild passar skärmen på TV
 • fördelarna med bärbara hårddiskar
 • hur du återvinner en skrivarpatron
 • hur man byter CD-enheten i en port bärbar dator