Dator > hur man skapar en nollmodemkabel

 • hur man skapar en nollmodemkabel


 • Nollmodem kabel används för att underlätta kommunikationen mellan två datorer enheter. Sin konstruktion liknar RS-232 lågvarviga seriell kommunikation standard. Även snabbare teknik har utvecklats, kan äldre apparater har inte nyare, höghastighetsdata portar tillgängliga. I likhet med andra äldre elektronik, kan nollmodem kabel vara svårt att hitta och kan kräva att du skapa din egen

  Du behöver:. .
  24-kalibrig isolerad tvinnad koppartråd
  2 D-miniatyrkontakt kontakter (9-pinnars eller 25-pin).
  Krympslang.
  Värmepistol.
  Löd.
  Lödkolv.
  Avisoleringstänger.
  Multimeter.
  Penna.
  Papper.


  1.
  Bestäm längden på kabeln som krävs för din ansökan. Lägga till flera inches till din uppskattning för att några fel. Lämna lite slack i kabeln kommer att minska belastningen på ledningar och kontakter och förhindra att kabeln skadas.
  2.
  Klipp kabeln och band 1 /4 tum isolering från båda ändar. Antalet trådar du behöver beror på vilken anslutningstyp och krav kommunikation av dina enheter. Nollmodem kablar använder vanligen 9-pinnars eller 25-pin-kontakter. Blanda inte anslutningstyper. Gör nog ledningar för anslutning som du ska använda för att vara säkra.
  3.
  Storlek på krympslang och skär den i rätt längd. Längden kan bestämmas genom att inspektera kopplingens längd löda kopp och lägga 1 /4 tum till den. Detta gör det möjligt krympslang för att täcka tråd och löda kopp, förhindra kortslutning uppstår när kabeln monteras. Du behöver två stycken skära krympslang för varje tråd.
  4.
  tråd varje tråd genom två skära bitar av krympslang. Låt slangen nära centrum av kabeln för nu.
  5.
  Börja rita ett kopplingsschema för kabel. En nollmodemkabel är markerad genom att korsa sända (TX) pin med mottagning (RX) stift på ena sidan av kabeln. I den här konfigurationen ansluter TX stift en enhet direkt till RX stift den andra enheten och vice versa, förbi användning av en mellanliggande enhet. Märk den ena kontakten som "stickkontakt A" och den andra "kontakten B. "Två ledningar kommer att ansluta stift två och tre från kontakten A till stift tre och två på kontaktdonet B.
  6
  Anslut signaljord från varje koppling tillsammans Detta stift fem på 9. . -stifts och stift sju på 25-stiftskontakter.
  7.
  Bestäm om du behöver handskakning kompatibilitet för kabeln. Vissa avancerade datorprogram kan kräva handskakning, men kontrollera din programvara dokumentation ska säker. Om den inte behövs, är din kopplingsschema klar. Om det krävs, skall ytterligare kablar anslutas. För 9-pin handskakning kompatibilitet, stift fyra och sex av stickkontakt A skall anslutas till stift sex och fyra av kontakten B, medan stift sju och åtta av stickkontakt A skall anslutas till stift åtta och sju av kontakten B.

  För 25-stifts handskakning kompatibilitet, stift sex och 20 i anslutning A skall anslutas till stift 20 och sex av kontakten B, medan stift fyra och fem av stickkontakt A skall anslutas till stift fem och fyra av kontakt B.

  8.
  Löd kablar och kontakter enligt kopplingsschemat och placera krympslang över lödningar. Testa din lödning jobb för shorts med en multimeter. Reparera eventuella shorts innan du fortsätter.
  9.
  Avsluta kabeln genom att aktivera krympslangen med värmepistol och klipps eller skruva ihop kontakten inneslutningen. Var noga med att inte bränna plastisolering av överhettning av krympslang.

  Tips och varningar


 • seriella kablar har en gräns för sin längd för godtagbar drift, med en typisk gränsen är 50 fot. Om fel uppstår och kabellängd misstänks försöka sänka datahastigheten.
 • kan en hårtork användas i stället för en värmepistol om du inte har tillgång till en.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man kan kontrollera ett nvidia version Chipset Driver

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till & ta bort NIC-kort
 • hur man kan öka RAM-minnet när datorn går långsamt
 • Definitionen av Network Attached Storage
 • hur man byter en processor på moderkort
 • Vad är DV-kabel för?
 • hur man underhåller min laptop
 • Hur man vet om du ska köpa en PC eller Mac
 • hur man ansluter en kabel kanon AV för att en pc videokort
 • hur man hittar ett antal datormodell
 • Hur man laddar ner bildfiler till DVD