Dator > hur man installerar skrivare på Windows XP & Windows Professional

 • hur man installerar skrivare på Windows XP & Windows Professional


 • Oavsett vilken typ av dator du använder, är det viktigt att ha en bra skrivare för att producera ditt arbete i pappersform. Konfigurera en nätverksskrivare är ett utmärkt sätt att dela systemresurser och spara pengar, när de skapar en ny skrivare ger utmärkt bekvämlighet och möjligheten att skriva ut konfidentiella dokument. Oavsett om du använder ett nätverk eller en lokal skrivare, är det viktigt att installera skrivaren korrekt för optimal prestanda

  Du behöver:.
  Installation CD eller skrivardrivrutinen


  1. .
  Anslut skrivarkabeln från skrivaren till datorn. Om du använder en USB-kabel, anslut den kvadratiska änden till baksidan av skrivaren, och den platta änden i en ledig USB-port på datorn. Med en parallell anslutning, bifoga den större änden av kabeln till skrivarens baksida, och den mindre änden till parallellporten på baksidan av datorn.
  2.
  Logga in på datorn, anslut sedan skrivaren till en UPS eller ett överspänningsskydd. Ström på skrivaren och titta på nedre högra hörnet av skärmen för "Ny maskinvara" guiden. Detta är din uppgift att operativsystemet har hittat skrivaren och försöker att hitta en lämplig drivrutin för det.
  3.
  Sätt din installations-CD om du uppmanas. Om operativsystemet inte hittar en bra förare, kommer du att bli tillfrågad om CD-skivan som medföljde skrivaren. Om du inte har installations-CD, kan du installera skrivaren manuellt via datorns kontrollpanel som beskrivs i stegen nedan.
  4.
  Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen" från menyn. Dubbelklicka på "Skrivare och fax" från listan och klicka på "Lägg till skrivare. " Välj "Lokal skrivare" från menyn och kontrollera "Automatisk identifiering"-knappen så operativsystemet kommer automatiskt att avgöra vilken typ av skrivare du har och installera drivrutinen för det. Om den inte hittar det automatiskt, har du möjlighet att välja från en lång lista av tillverkare av skrivare och modeller skrivare.
  5.
  Välj "nätverksskrivare" Om du installerar ett nätverk skrivare. Klicka på "Nästa" och väljer att leta efter en skrivare via nätverket av skrivare genom att klicka på "Nästa" igen, eller ange namnet på servern och skrivaren direkt. Till exempel, om din server heter server1 och skrivarens namn är printer1, välj "Anslut till denna skrivare:" och skriv "\ \ server1 \ printer1" i "Namn:" låda. Om du skriver ut till en skrivare ansluten till Internet, välj "Anslut till en skrivare på Internet eller på ett hem-eller kontorsnätverk:" och skriv "http://server1/printers/printer1/. printer" i "URL : "rutan
  6
  Skriv ut en testsida från skrivaren för att se det har varit rätt inställd. . . Undersök testsidan och se till att kvaliteten är god. Om testsidan inte skrivs ut, ta bort och sätt tillbaka kablarna, försöker sedan utskriftsjobbet igen.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du formaterar cd-skivor för att bränna

Relaterade artiklar


 • felsökning av en Logitech trådlös mus
 • hur till vända bort den interna mikrofoner i en Dell Inspiron
 • hur man byter batteri på en logitech trådlös mus
 • det bästa sättet att ladda program på en bärbar dator
 • hur man rengör en kompakt persario pc
 • Hur anger jag en återspegling av en flash-enhet?
 • hur man tvättar kretskort
 • Hur du donerar RAM-chips
 • hur du anpassar en iMac
 • hur man fixar oregelbunden mus mac 10.3 eller senare