Dator > diy stationär dator

 • diy stationär dator


 • Även om det finns många företag som säljer färdiga stationära datorer, är det inte svårt att bygga din egen. Vissa föredrar att bygga ett själva eftersom de kan få en maskin anpassad till deras specifika behov. Andra behöver bara en mycket grundläggande modell, enklare än de som de kan köpa. Och andra bara vill ha en maskin som de känner utan och innan, så att de kan reparera den eller förbättra det som nödvändigt

  Använder

  Den typ av dator du bygga beror på vad du tänker göra med det. Om du vill använda din dator bara för enkla uppgifter som att kontrollera e-post och en del ordbehandling, kanske du kan bygga en dator själv för mindre än en jämförbar köpta modellen. Sådana datorer kräver inte den senaste eller snabbaste hårdvaran.

  En grafik arbetsstation, avsedda för att skapa konstverk eller professionella publikationer, kommer att kräva ett mellanslag mycket förvaring och RAM, samt en stor bildskärm (och eventuellt två ). En dator som detta kommer att bli dyrare.

  Gaming datorer oftast kostar mest, eftersom spelarna behöver det snabbaste CPU, RAM och grafikkort tillgängliga. Spelmjukvara nästan alltid innehåller den mest avancerade komponenter och tekniker programmering, så spel är oftast de mest krävande programvara tillgänglig.

  Komponenter

  Komponenter är bitar av en dator som går in i "rutan" eller fall. Alla stationära datorer kräver en datorväska med ett nätaggregat, ett moderkort med en CPU, RAM, en hårddisk och en CD /DVD-enhet. De flesta moderna moderkort inkluderar inbyggda komponenter som ger video-utgång, port anslutningar (såsom USB, LAN och uttag tangentbordet) och kortplatser för RAM och tillägget "kort" (större snapin-skivor som utför specialiserade arbetsuppgifter).

  Du först måste bestämma på vilken CPU du behöver. Detta beslut bestämmer vilka moderkort du kan använda, eftersom moderkortet måste vara speciellt framtagen för den typ av CPU som kommer att användas i den. Detta också försäkrar att inbyggda komponenter kommer att fungera bra med processorn.

  Som du ställa större krav på ditt system kommer du att finna att de komponenter som är inbyggda i moderkortet är otillräckliga. För dessa uppgifter kan du köpa snabbare (och dyrare) kort som kan ta över jobbet. Grafikkort och interna modem är förmodligen den mest frekvent la korten.

  Kringutrustning

  Kringutrustning är extra delar som ansluter till boxen. Du kommer att känna igen många av dessa: tangentbord, möss, bildskärmar, skrivare och skannrar är vanliga tillbehör som de flesta användare har. Externa modem är också populära.

  Men det finns många fler tillbehör tillgängliga än dessa. Till exempel skulle användarna bygga en grafik arbetsstation antagligen vill lägga till en ritplatta på vilket de kan dra och mata sin konst direkt i datorn. Speciella kameror och mikroskop är tillgängliga för mer vetenskapligt sinnade, liksom controllers för teleskop.

  Gamers ofta lägga specialiserade kontrollanterna, såsom ratt och fotpedal styrenheter, eller styrspakar som efterliknar flygplan kontroller.

  OS-programvara

  Slutligen alla datorer kräver ett operativsystem. Detta är vanligtvis en no-brainer, du kommer helt enkelt att välja den senaste versionen av Microsofts Windows operativsystem. Det finns dock speciella affärer versioner av Windows finns tillgänglig, och vissa system kommer att kräva någon version av Linux-programvara. Den du behöver kommer att fastställas av datorns användning och den typ av programvara du planerar att använda.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du tar bort en CMOS-batteri från en Sony Vaio laptop

Relaterade artiklar


 • hur man fixar ett papper fastnat i en Epson PictureMate
 • hur till vända spegling på en mac dator
 • hur man hittar en Tablet PC
 • hur man väljer Tablet PC
 • hur man använder en TV som en datorskärm
 • hur man ansluter en iMac till LCD
 • hur man fixar fläkten på en bärbar dator
 • hur du får din all din elektronik ersatts och garanti
 • Hur konvertera Photoshop till JPEG på en Mac
 • hur du ansluter en S-video till en Toshiba laptop