Dator > PC Card FAQs

 • PC Card FAQs


 • Ungefär 95 procent av bärbara datorer på marknaden används ett PC-kort som utvecklats av PCMCIA. Dessa är väsentliga för att lägga till laptop funktionalitet, såsom modemuppkopplingar och TV-tittande med TV-tuner. Medan han fortfarande ett effektivt medel för laptop kringutrustning, är PC-kort blir otillräckliga för att möta kraven från dagens dataintensiva applikationer

  Missuppfattningar

  PC kort är ofta felaktigt kallas PCMCIA-kort. Ett PC-kort till det verkliga perifera datorn enhet och sammanhang, medan PCMCIA hänvisar till PC-kortet branschorganisationen, kallad Personal Computer Memory Card International Association-som fastställer normer PC-kort. Trots att databranschen en gång användes PC och PCMCIA omväxlande, föredrar PCMCI Association begreppet PC-kortet.

  Historia

  PCMCIA utvecklat standard PC-kortet under slutet av 1980-talet och tidiga 1990-talet som svar på den ökande användningen av bärbara datorer och behovet av en standardiserad port för den snabbt ökande antalet ansökningar och utrustning för mobila enheter. Det tog bara några år innan datorn industrin antas PC-kort som gränssnitt valet för nya periferienheter.

  Typer

  Den första versionen av PC-kortet, som släpptes i juni 1990, kunde bara hantera minnet överför med en hastighet av 7. 84 megabyte per sekund i sitt snabbaste läget. Den 2,0 PC-kortet används 16-bitars minne och överfört data med hastigheter på upp till 20 megabyte per sekund. År 1995 den sista stora PC-kortet, 3,0-känd som "CardBus"-tillåten hastighet av 132 megabyte per sekund

  Installera ett PC Card

  Även om de flesta bärbara datorer levereras med ett PC-kort-gränssnitt redan installerat. Konsumenterna bör se till att de har en och alla nödvändiga drivrutiner installerade-mest behöver 3 eller 4 förare-innan du lägger en apparat PC-kort. Även de flesta PC-kort kringutrustning kommer med ytterligare drivrutiner som är specifika för den enhet som måste installeras. När detta är gjort, en användare behöver bara plugga in PC-kortet och starta om datorn.

  Potentiella

  Medan fortfarande allmänt, är PC-kort utfasning till förmån för den mycket snabbare ExpressCard. Ett ExpressCard överför data med snabbare än 2,5 gigabyte per sekund, har en mindre gränssnitt än det vanliga pc-kortet, kostar mindre och ger nya typer av tillämpningar, till exempel lägga till mer minne. Dessutom kan stationära och bärbara datorer använder ExpressCard-standarden.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du ansluter ATA / SATA hårddiskar

Relaterade artiklar


 • hur du justerar ljusstyrkan på en Toshiba laptop
 • hur man rengör pennan från en datorskärm
 • hur man rengör en Lenovo laptop skärm
 • hur du ansluter två datorer till en skrivare via usb
 • hur man fixar en bild för en dator
 • hur man bygger en multi-media dator
 • hur man mäter temperaturen i en dator processor
 • hur man byter en cpu på ett moderkort
 • hur du lägger till mer minne till en virtuell server
 • installation av minne på en acer bärbar dator