Dator > Hur man monterar interna hårddiskar i externa ärenden för att återskapa data

 • Hur man monterar interna hårddiskar i externa ärenden för att återskapa data


 • Att ha en maskinvarufel på en dator kan leda till stora problem, särskilt om du har viktig data på en hårddisk som du inte längre tillgång till. Så länge hårddisken själv inte är skadad, är det dock möjligt att återställa data genom att ansluta hårddisken till en annan dator. Det enklaste sättet att göra detta är genom användning av en extern låda fall, dessa fall ger både kraft och en data-gränssnitt till enheten och sedan ansluta till en dator via en USB eller extern seriell ATA anslutning. Montering en intern hårddisk i en extern låda fall att återskapa data bör ta mindre än 20 eller 30 minuter

  Du behöver:.
  Yttre hölje fall för 3
  . 5-tums hårddisk (USB eller extern SATA, beroende på anslutning tillgänglig på datorn kommer den att ansluta till).
  Omagnetiskt Phillips skruvmejsel.


  1.
  Koppla bort skadade datorn, trycka på strömbrytaren när den har dragits ur att ta bort el som fortfarande kan lagras i datorns moderkort eller strömförsörjning.
  2.
  Ta bort den vänstra panelen i datorns hölje genom att skruva åt tumskruvarna eller andra fästanordningar och skjuta panelen mot baksidan av datorn. Ställ panelen åt sidan och leta reda på hårddisken du vill återställa data från. (Det bör monteras på framsidan av datorn. )
  3.
  Dra ur nätsladden och datakabeln från hårddisken och sedan skruva bort skruvarna som håller enheten på plats . Skjut försiktigt in hårddisken ur facket att den monteras i.
  4.
  Öppna höljet så att du kommer att montera hårddisken i. Beroende på utformningen av höljet, kan detta göras antingen genom att ta bort skruvar eller trycka på en release lås . Upphäva den panel som du tar bort från höljet.
  5.
  Placera hårddisken i höljet, radar upp makten och data hamnar kabel på enheten med motsvarande kontakter inne i kapsling fall. Försiktigt men bestämt tryck tillbaka enheten mot kontakterna tills de är ordentligt anslutna.
  6.
  tillbaka den del av höljet så att du tog bort när du öppnade det. Se till att du skruvar åt skruvarna tillbaka i eller nära fästet spännet så att enheten kommer att hållas säkert Inom djurutrymmet.
  7.
  Anslut nätsladden och datakabeln (antingen USB eller SATA ) på baksidan av höljet fallet. Anslut nätsladden till ett vägguttag eller grenuttag och ansluter datakabeln till en lämplig port på datorn du kommer att använda för att återskapa data.
  8.
  Vänta medan datorns operativsystem Systemet identifierar den enhet och installerar något som behövs drivrutiner så att den kan komma åt den.
  9.
  Använd Windows Explorer eller liknande filhantering komponent i operativsystemet för att komma åt hårddisken i den yttre hölje fall så att du kan återställa filer och andra data som finns på frekvensomriktaren.

  tips och varningar


 • Om hårddisken förlorat data under systemfel, kan data återvinning programvara kunna återställa förlorad data till sin form.
 • Använd aldrig en magnetisk skruvmejsel i en dator, eftersom magneten kan radera data från hårddiskarna och andra lagringsmedia.
 • Bo i kontakt med en metalldel i datorn fallet när åtkomst till hårddisken för att undvika statisk elektricitet som kan skada enheten.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Bärbara arbetsstationer

Relaterade artiklar


 • hur man använder logik uttalanden i Excel
 • hur man använder fjärrkontrollen ansökan för Apple
 • hur man använder en iMac iSight webkamera
 • hur man hittar en perfekt bärbar dator
 • hur till göra min boot Toshiba laptop i CD-enheten
 • Hur du tar väl hand om din bärbara dator
 • hur ändrar iMac batteri i fjärrkontrollen
 • hur du lägger till högtalarna till din PC
 • hur man fixar en widescreen-visning på en dator för att passa i fönstret
 • hur man sätter på My Space bar rygg på min Acer laptop