Dator > Hur man använder en digital lagring oscilloskop

 • Hur man använder en digital lagring oscilloskop


 • Framsteg inom digital teknik har avsevärt förändrats test-och felsökningsverktyg jämfört med sina äldre motsvarigheter. Digital lagring Oscilloskop dra nytta av dessa förbättringar genom att lägga till funktioner som inte vanliga i analoga oscilloskop, såsom LCD-skärmar och datalagring minne. På grund av dessa förändringar är digital lagring oscilloskop kontrollerade lite annorlunda och kräver en del kunskap innan du använder någon

  Du behöver:. .
  Digital lagring oscilloskop
  Sonder.
  Enhet under test.

  Kontinuerlig svep mätning


  1.
  Välj kanal din proben är ansluten till på oscilloskop och ansluta sondens spets till den signal du vill att mäta om enheten under testet. Se till att marken klippet på sonden också är ansluten till din referensspänning.
  2.
  Ställ "Volt /Division" och "Tid /Division" kontroller för att medianvärdet. Detta kan göra att signalen verkar små beroende på oscilloskopet kapacitet. Se till att alla förstoring eller zoom funktioner är avstängda också.
  3.
  Inaktivera triggfunktion genom att ställa in inspelningsläge på "Auto". Triggers kommer att kunna senare för att fånga en övergående händelse.
  4.
  In inspelningsläge genom att trycka på knappen "Kör". Den uppmätta signalen ska visas på oscilloskopet. Om inte, justera de vertikala och horisontella läge inställningar tills signalen är centrerad på skärmen.
  5.
  Zooma in vertikalt genom att minska den "Volt /Division" värde. När du zoomar i, kommer amplituden på signalen blir större. Justera "Volt /Division" inställningen tills signalen är fullt utbyggd vertikalt på skärmen.
  6.
  Ändra "Time /Division" inställning för att justera horisontell upplösning på vågformen. Rätt inställning beror på signalens frekvens. Synen på vågformen bör nu vara optimal. Om du vill pausa displayen, tryck på "Stopp" eller "Run"-knappen.

  Triggade Sweep Mode


  1.
  Aktivera svep funktion genom att ställa in inspelningsläge på "Normal" eller "Trigger. "
  2.
  Välj den typ av händelse du vill trigga på. Digital lagring Oscilloskop erbjuder standardiserade triggers såsom stigande och fallande kanter, samt avancerade utlöser inklusive pulsbredd, övergång tid och logik mönster. Pick avtryckaren lämplig för den signal som du vill fånga.
  3.
  Justera inställningar som är specifika för din utlösa typ. Detta skulle kunna vara kanten som ska utlösas på, pulsbredden eller stigtid, till exempel.
  4.
  in infångningsläget om du tidigare pausade displayen. Titta som en enda svep av din vågform tas. Till skillnad från analoga oscilloskop, digital lagring oscilloskop har förmågan att fånga och lagra pre-trigger data, så att du kan se en del av signalen som inträffat innan de utlösande händelsen.
  5.
  Öka "Tid /Division" inställning några värderingar och ta en annan sopa av din signal. Lägg märke till hur mycket mer vågformsdata finns att se. Ett annat inslag i digital lagring oscilloskop är att ha en stor mängd lagringsutrymme. Detta gör att du kan fånga upp till sekunder av en vågform, lagra den och zooma in för vidare analys. Minska "Time /Division" inställning för att zooma in

  tips och varningar


 • Använd en jordad rem runt vristen eller handleden för att skydda utrustning från statisk urladdning.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du formaterar en disk med Windows Me

Relaterade artiklar


 • hur man läser en laptop enhet med en dator
 • hur man kan öka hastigheten hk fläkt till bärbar dator
 • hur du lägger till extra RAM-minne till bärbar dator
 • hur man får räknaren knappen för att arbeta på en HP-dator
 • hur man gör en backup DVD av ett helt system
 • hur att fylla HP Vivera-bläckpatroner
 • hur du tar bort en nyckel från en Sony Vaio tangentbord
 • hur man kalibrerar en bildskärm för Photoshop
 • hur man avgör en CPU och CPU-hastigheten mängden RAM
 • Hur konvertera en dator till en tv