Dator > Dell Precision laptop bios lösenord avlägsnande

 • Dell Precision laptop bios lösenord avlägsnande


 • När du har en bärbar dator, är det ditt ansvar att se till att din data är skyddad. Det har förekommit ett antal uppmärksammade intrång under de senaste åren, och många av dem har fällts av förlusten av bärbara datorer som innehöll information var inte krypterad eller ens lösenordsskyddat. För att undvika dessa problem är det viktigt att tilldela en uppstart och lösenordet. Det finns dock tillfällen då du behöver ta bort lösenordet du skapade

  Förstå installationsprocessen

  Varje dator tillverkare bygger ett installationsprogram i sina maskiner. Denna setup programmet tillåter datoranvändare att se en översikt, vilken typ av utrustning är installerad i datorn, inklusive vilka typer av hårddiskar, hur mycket minne som finns installerat och vilken typ av optisk enhet i datorn innehåller. Installationsprogrammet är också där datoranvändare kommer att gå att göra det möjligt, tilldela, ta bort och inaktivera systemet lösenord. Utan detta system lösenord, kommer datoranvändare inte att kunna göra ändringar i hårdvaran som finns i systemet. Detta kan vara ett problem när förändringar måste göras. Om du behöver göra ändringar i datorns inställningar måste du antingen ange lösenordet eller ta bort den.

  Komma in inställningar

  För att komma in i setup-programmet på din Dell Precision laptop, starta datorn och titta på installationen meddelandet. Tryck på "F12" för att komma in i installationsprogrammet och bläddra till "Security"-menyn. Om det finns för närvarande ett lösenord som tilldelats kommer du att bli uppmanad att ange ett lösenord för att komma in i inställningsmenyn. När du är i "Security"-menyn kommer du att ha möjlighet att avaktivera lösenordet eller ändra det befintliga lösenordet. Om du bestämmer dig för att helt ta bort lösenordet, vara säker på att du håller din bärbara dator med dig. Om du skulle förlora din bärbara dator, någon som tycker att det skulle kunna komma åt all din information. Dessutom andra användare också kommer att kunna göra ändringar i konfigurationen av hårddisk, minne och andra komponenter i datorn. Dessa förändringar kan hindra datorn från att starta upp.

  Dell Support

  Om du har glömt lösenordet du har tilldelat, eller om lösenordet var tilldelats av någon annan, måste du kontakta Dell support för hjälp med att återställa eller avaktivera det. För att få lösenord återställs eller handikappade av Dell support behöver du det antal service tag och serienummer från din Precision bärbara dator, så se till att spela in dessa nummer innan du logga in på Dells supportwebbplats eller kontakta Dell via telefon. Tjänsten tag-nummer och serienummer taggar nummer kommer att finnas på botten av Precision bärbara datorn. Det är en bra idé att skriva dessa siffror ner och förvara dem på en säker plats när du köper din bärbara dator. Dessa taggar kan blekna med tiden, och utan att antalet kommer att vara mycket svårt att få det stöd du behöver.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:enkel att använda externa backup för en PC

Relaterade artiklar


 • hur man byter batterier i fjärrkontrollen Logitech tangentbord
 • hur till göra min boot Toshiba laptop i CD-enheten
 • hur man startar en egen PC-verksamhet
 • hur man startar upp en dator om du glömt ditt lösenord
 • hjälp med en bärbar dator som överhettas
 • hur man bygger en tv dator
 • hur man bygger en dator hem AV-
 • hur man byter bläckpatroner
 • Hur konverterar man från en vanlig skrivare till en USB-
 • Hur man vet om din bärbara dator har inbyggt Wi-Fi