Dator > Avinstallera eller ta bort ett teckensnitt från datorn

 • Avinstallera eller ta bort ett teckensnitt från datorn


 • Du kan enkelt avinstallera teckensnitt (s) från datorn. Det finns experter som säger att ha för många teckensnitt installerade kommer att bromsa din prestation eller krascha din maskin. Det absolut verkar vara enighet om att typsnitt kan vara resurs Hogs. Min forskning tyder på att gränsen för de flesta Windows-operativsystem är inte mer än 1000 teckensnitt installerade vid varje given tidpunkt. Jag har också läst "experter" som säger att inte mer än 300-450. Jag har för närvarande 584 installerade typsnitt. Hjälp med att installera typsnitt, se min artikel: Hur man installerar ett typsnitt för användning med Photoshop eller ordbehandlingsprogram på http://www. ehow. com/how_5846632_install-photoshop-word-processing-programs. html

  Du behöver:
  dator med Windows operativsystem
  . Katalog eller CD på som att lagra bort, avinstallerat teckensnitt.
  .
  5 minuter.


  1.
  Sätt upp en katalog där du vill lagra de teckensnitt som du kommer att avinstallera. Du kan hålla ett typsnitt på din dator eller annan enhet utan att ha den installerad och klar att använda. Typsnitt är bara specialiserade filtyper som lägger till funktioner till din dator. Jag håller alla typsnitt på CD-skivor med en master och back up kopia och de är också lagras för att min dagliga backup-enhet. Jag gillar att organisera min avinstalleras /tagits bort teckensnitt genom att "serif", "san-serif", "versaler" och jag har till mappar som "dumma", "symbolen teckensnitt" eller vad kommer att hjälpa att påminna mig hur teckensnitten ser ut senare. På så sätt behöver jag inte gå igenom dem alla när jag letar efter en viss typ för att slutföra ett projekt.
  Närvarande använder jag en katalog som heter "Extra teckensnitt" på min C-enheten för att lagra teckensnitt som jag för närvarande inte har installerats och är redo att flyttas till ett annat lagringsmedium.
  2.
  Gå till din "start" menyn. (Nedre vänstra kvadranten av bildskärmen)
  Hitta och välj "Kontrollpanelen".
  3.
  Öppnad ser du en mapp som heter "typsnitt". Se bild F3
  Öppna mappen genom att dubbelklicka på den.
  Inuti kommer du se en lista över alla de teckensnitt som du har installerad på din dator.
  4.

  Du kan dubbelklicka på deras namn till exempel text som visar vad var och en ser ut.
  5.
  Välj ett typsnitt för att kopiera till en annan plats och sedan avinstallera från din maskin. Klicka på namnet en gång för att markera den och sedan gå till menyn "Redigera" längst upp på skärmen och bläddra ner och utvalda exemplar. Vanligtvis skulle jag använda Ctrl-C genväg, men det fungerar inte i min Fonts.
  6.
  Öppna "Den här datorn" genom att gå till "Start"-menyn . (Nedre vänstra kvadranten av din skärm) och välja "Den här datorn" och bläddra tills du hittar den katalog du har skapat för att lagra de teckensnitt du inte längre har installerat. Väl där, högerklicka på musen och välj "Klistra in" från menyn som visas. Eller så kan du klicka på "Ctrl" V för att klistra in teckensnitt du bär på eller gå till "Redigera" längst upp på skärmen och bläddra ner för att välja "klistra in".
  Du kan göra dessa steg med mer än ett teckensnitt i taget men jag tyckte det var bäst att ta en i taget för denna tutorial.
  7.
  Nu är vi redo att gå tillbaka till vår Fonts och ta bort filen vi just flyttat.
  Din "teckensnitt" fönstret fortfarande ska vara öppna. Om inte, gå till Start och sedan Kontrollpanelen, teckensnitt för att öppna den. Välj det teckensnitt du just flyttat och klicka på "Delete" på tangentbordet eller gå till "Arkiv" längst upp på skärmen och välj "Ta bort" eller så kan du högerklicka och välja "Delete". Det var allt. Det är avinstallerat och du fortfarande har en kopia av den lagras säkert bort.
  8.
  Fortsätta processen när du har tid och flytta och ta bort teckensnitt som du inte behöver eller bara slöseri med resurser. Du kan alltid installera dem igen senare. Om du behöver hjälp med processen att installera eller installerar om teckensnitt, se min artikel: Hur man installerar ett typsnitt för användning med Photoshop eller ordbehandlingsprogram.
  9.
  Slutligen tror jag det är bäst att ta dessa gamla typsnitt från din dator helt och hållet genom att spara dem till en backup-enhet eller resurs, t. ex. en CD eller DVD. Om du gör en CD, alltid göra en backup för bra åtgärd. Diskar är billiga. Typsnitt är det inte.
  Ha så kul!

  Tips och varningar


 • Dessa instruktioner är inrättas och beskrivs för PC-användare
 • Det är möjligt att din version av Windows kommer att se något annorlunda än mina skärmdumpar, men de är alla liknande nog att du inte ska ha något problem efter längs.
 • Jag har sett rekommendationer från 300 till 450 största installerade typsnitt vid varje given tidpunkt. Alltför många teckensnitt kan bromsa eller krascha Windows-systemet och de galt dina resurser. Jag kollade bara och jag hade 584 teckensnitt installerade på min XP-system och tror inte jag har sett några skadeverkningar. Men det är nog dags att dumpa några av slödder.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man väljer Tablet PC

Relaterade artiklar


 • hur man byter bakgrundsbelysningen i en LCD-monitor
 • hur du hittar namnet på en processor
 • hur du låser en IBM Thinkpad
 • hur man kan kontrollera batteriet på en Sony Vaio
 • hur man använder 3G för internet
 • Hur konvertera dina gamla bärbara dator till wifi
 • Hur konvertera en bärbar dator till LCD
 • hur man kan jämföra Intel Quad Core-processorer
 • hur ta reda på när min Apple-garantin är upp?
 • hur man gör med HP LaserJet toner