Dator > hur man rengör bärbar dator

 • hur man rengör bärbar dator


 • Städning är en del av underhåll som hjälper dig att hålla din bärbara datorer i gott körklart skick. Damm och smuts inte bara förstöra din bärbara dator utseende men till en viss grad kan påverka det totala resultatet. Om du är osäker på hur man rengör din bärbara datorer, följ sedan denna steg för steg guide

  Du behöver:.
  Burk med tryckluft (AIR DUSTER) eller luft fläkt
  mjuk borste.
  bomullspinnar.
  övervaka våtservetter eller mjuk trasa.
  rengöringsvätska eller utspädd alkohol.
  gem.


  1.
  Öppna skivfacket stäng sedan av din bärbara dator och koppla ur alla kablar eller anslutna enheter på varje portar. Som en försiktighetsåtgärd, ta bort batteriet från den bärbara datorn innan du börjar rengöra.
  2.
  Från tangentbordet, använd tryckluft för att avlägsna damm och partiklar under tangenterna. Håll sprutmunstycket minst 3 inches bort från tangentbordet då kan trycket kraft dammet att komma in i datorn i stället komma ut. Alternativt kan du använda blåsare manuell luft för att rengöra under tangenterna, men det är mycket enklare med tryckluft dammtrasa.
  3.
  Efter att damm under tangentbordet, ta en mjuk trasa och sätta lite rengöringsvätska eller utspädd alkohol på det. Försiktigt rengöra tangentbord och pekplatta att ta bort damm och smuts. Låt inte trasa alltför Sug upp med vätska som kan glida igenom nycklar och kommer att orsaka permanent skada på den bärbara datorn. Utspädd alkoholen kan ha beretts genom blandning 50% alkohol och 50% vatten. Alternativt kan du använda övervaka våtservetter för att rengöra tangentbord och det är faktiskt mycket enklare och säkrare.
  4.
  Ta ett ark övervaka våtservetter och kasta den. I en cirkulär rörelse, försiktigt rengöra den bärbara LCD-monitorn med distribuerad tryck på servetter. Låt inte trycket koncentrera sig på litet område av LCD eftersom ett alltför stort tryck kan skada displayen. Alternativt kan du använda igen mjuk trasa med rengöringsvätska eller utspädd alkohol.
  5.
  Mata ut CD /DVD-facket och använd tryckluft dammtrasa att avlägsna damm. För att öppna facket när den bärbara datorn är avstängd, räta ut ett gem och stick 1-2 inches av kabeln till en pinhole bredvid utmatningsknappen på skivenheten. Alternativt kan du öppna facket innan du stänger av den bärbara datorn som i steg 1.

  Rör inte linsen som läser skivan eftersom det kan orsaka permanenta skador på det. Om du har problem att läsa skivan, få en av de lins renare.
  6.
  Använd mjuk borste för att rengöra och avlägsna damm från högtalare, spisfläkt öppningar, LAN-port, USB-portar , media kortläsare, och andra mindre öppningar. Använd tops att det är nödvändigt att ta bort envisa eller svåra att nå smuts. Slutligen tryckluft dammvippa för att avlägsna eventuellt damm kvar. Vissa bärbara datorer har tillgång fans så använd tops för att hålla den stilla medan du spraya den med luft dammtrasa för att avlägsna smuts.

  Ge den bärbara datorn en annan spray luft dammvippa bara för att försäkra det inte finns mer damm på ytorna. Sätt tillbaka batteriet och din bärbara dator är som ny.

  Tips och varningar


 • Använd inte rengöringsvätska eller alkohol direkt på LCD-skärmen.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du enkelt klona din nuvarande dator

Relaterade artiklar


 • hur man driva en bärbar dator från en solpanel
 • hur man installerar en andra enhet i en Toshiba laptop
 • hemlagad Laptop Cooling Pad
 • anvisningar för en interaktiv whiteboard
 • hur man skapar dmg
 • Hur installerar jag min bluetooth mus?
 • hur man använder en IDE-kabel
 • hur man bygger en quad core dator
 • den bästa usb datorhögtalare
 • hur man återställer HP bläckpatroner