Dator > hur man kalibrerar en bildskärm för Photoshop

 • hur man kalibrerar en bildskärm för Photoshop


 • Korrekt färgkalibrering på datorskärmar är viktigt att fotografer och grafiker för konsekvent färgåtergivning i bilden och det tryckta eller andra slutprodukt. Kalibrerar en bildskärm för färghantering i Photoshop kan göras med hjälp av Adobe Gamma. Monitorer har en svart punkt, vitpunkt och gamma. Adobe Gamma skapar en ICC-profil av kalibrerad bildskärm. Denna profil används sedan för att ange färginställningar i Photoshop. Detta säkerställer att alla enheter (dator, bildskärm och skrivare) använder samma färgprofil för jämn färg.

  Förberedelser


  1.
  Sätt upp belysning i rummet för att modellera belysning som konsekvent används.

  2.
  Slå på bildskärmen och låt den värmas upp i minst 30 minuter. Detta kommer att säkerställa en mer exakt färg behandlingen.
  3.
  Ta bort alla äldre versioner av Adobe Gamma om du använder Windows. Se bara den senaste versionen av Adobe Gamma är installerad.
  4.
  Sätt en neutral grå bakgrund på datorskärmen. Färgglada bilder och distraherande grafik kommer att störa färgseende.

  Kalibrering


  1.
  Välj "Start> Inställningar> Kontrollpanelen" för Windows-användare. Dubbelklicka på "Visa" och klicka på fliken "Inställningar". Bildskärmen bör ställas in att visa tusentals färger. Stäng fönstret. Klicka på "Adobe Gamma"-ikonen i Kontrollpanelen. Detta öppnar Adobe Gamma Guiden.

  För Mac-användare, välj "Finder> Inställningar" och dubbelklicka på "Visa". Kontrollera att Färger rullgardinsmenyn är satt till Millions. Markera bildskärmsprofil under Visa profil. Klicka på "Color"-fliken och sedan på "Kalibrera"-knappen. Detta öppnar Display Calibrator Assistant. För Mac OS 8 och OS 9, kalibreringen är biträdande inbyggda i bildskärmar kontrollpanelen.
  2.
  Kontrollera "Expert Mode". Detta kopplar på extra alternativ. Windows-användare kommer att behöva ladda en start ICC-profil. Skärmen kommer att anges i "Beskrivning" område på Kontrollpanelen. Om bildskärmen inte är listad, klicka på "Load"-knappen och leta reda på bildskärm i listan med profiler.
  3.
  Ställ in kontrasten på skärmen till den högsta punkten.
  4.
  Ställ in ljusstyrkan. Det kommer att finnas ett torg med linjer med en gedigen grafisk (en kvadrat på Windows och ett äpple på Mac) i centrum. Flytta reglagen tills den grafiska matchar bakgrunden. Vindögd hjälper ögonen att fokusera på ljusstyrkan mer än formen på grafiken. Mac OSX-användare kommer att ha fem av dessa rutor att ställa in. Detta kommer att ställa alla kurvor luminans svaret.
  5.
  Välj Phosphor data om du använder Mac OS 8, OS 9 eller Windows. Välj den typ som anges för skärmen. Om typen inte finns, så kommer monitorn handbok har kromaticitetskoordinater. Välj "Anpassad" och ange koordinaterna för rött, grönt och blått kromaticitet.
  6.
  Ställ mellantoner ljusstyrka om du använder Mac OS 8, OS 9 eller Windows. Blanda centrum formen tills den inte längre syns.
  7.
  Välj målet gamma. Windows standard är 2,2 och Mac är 1,8. Windows NT kommer inte att ha denna möjlighet.
  8.
  Ställ vitpunkt. Om den vita punkten är känd, kan den ställas in här. Annars klickar du på "åtgärd. " Tre rutor kommer upp på skärmen. Klicka på den mest neutrala gråtoner. Med Mac OSX kommer det att finnas ett reglage med färgtemperaturer. Det är bäst att välja de infödda vita punkten om inte en viss temperatur önskas.
  9.
  Namnge och spara ICC-profil.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man installerar cd drivrutiner för Sony brännare

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en Compaq Presario PC fall
 • Hur berätta om en dator har en dubbla processorer
 • hur man bränner en DVD DL på en Super Multi-enheten
 • hur man skriver ut 3x5 flash-kort
 • hur du ändrar din CPU-kärna hastighet
 • förhindra bläckpatroner från igensättning
 • hur du justerar ljusstyrkan på en IBM Thinkpad display
 • enkelt sätt att komprimera en fil i Vista
 • hur man kalibrerar en Wacom
 • Hur kan jag få bilder av min dators hårddisk?