Dator > hur man får mer GHz på din processor

 • hur man får mer GHz på din processor


 • Datorer har blivit en livsstil för de flesta människor i dessa dagar. Det skulle vara svårt att föreställa sig en värld utan dem nu. Som trenden med all teknik, försöker vi alltid att hitta sätt att göra datorer mer kraftfull och samtidigt göra dem mindre och billigare. Ett av de bästa sätten att billigt förbättra prestanda på datorn är att överklocka din processor. Detta kan vara en enkel process om det görs på rätt

  Du behöver:. .
  Computer
  Tangentbord.
  Mus.

  Överklockning din Intel-processor


  1.
  in i BIOS. Gör detta genom att hålla ner en tangent när datorn är starta. Det är oftast antingen "Ta bort", "F1" eller "F2" tangenten.
  2.
  Navigera till skärmen som gör att du kan ändra "front-side bus" Speed (denna kommer att kallas "Base Clock" på en Core i7 processor). För det mesta kommer front-side bus visa upp som "FSB" på ditt BIOS-skärmen.
  3.
  Välj det alternativ som kommer bort ditt front-side bus hastighet klocka från RAM-minnet. I den refererade webbsidan nedan, kallas det "FSB Memory Clock Mode. "
  4.
  Öka din FSB med 20 MHz (läs 20 megahertz). Spara ändringen och starta om datorn. Om du överklockar lyckas kan du fortsätta att öka hastigheten. Om datorn inte startar upp, se avsnittet av den refererade artikel med rubriken "Steg 7: Beep! Beep! "
  5.
  Navigera till skärmen som gör att du kan ändra processorns spänning.
  6.
  Öka spänningen i din CPU. För att ta reda på hur mycket att öka spänningen, forum sök Internet för att se vad andra människor har gjort. Varje moderkort och processor är lite annorlunda, så det är ingen fast belopp.
  7.
  Testa din dator för att se till att det löper smidigt. En bra överklocka kan lätt ta en processor som kör på 2,66 GHz lager hastighet och ha det igång på 3,44 GHz.

  Överklockning din AMD-processor


  1.
  Ange BIOS . Gör detta genom att hålla ner en tangent när datorn är starta. Det är oftast antingen "Ta bort", "F1" eller "F2" tangenten.
  2.
  Navigera till skärmen som gör att du kan ändra din CPU multiplikatorn inställning. .
  3
  Öka multiplikatorn med en faktor 1. (Exempel: Om den är inställd på 13x, ändra det till 14x) Starta om datorn. Om det är framgångsrikt, fortsätta öka multiplikator. Om datorn inte startar upp, se avsnitt nedan refererade märkt "Avsnitt 8: Det kommer inte att starta. " Det bör noteras att vissa AMD processorer är låsta och inte har förmågan att öka multiplikatorn.
  4.
  Navigera till skärmen som gör att du kan ändra HyperTransport ( HT). HyperTransport är ett gränssnitt mellan chipset på moderkortet och processorn. I artikeln hänvisas till nedan BIOS moderkortet etiketter som "CPU <-> MB HT Speed".
  5
  Sänk HT hastighet med en faktor 1 eller 2. . De flesta moderkort kommer att ha en standard för en 5x multiplier. Det bör flyttas ner till en 4x eller 3x.
  6.
  Navigera till skärmen som gör att du ändra CPU-frekvens. Du bör se CPU frekvensen inställd på någonstans runt 200 MHz (läs 200 megahertz).
  7.
  Öka CPU frekvens av 10 MHz. Starta om datorn. Om överklocka lyckas fortsätta att öka frekvensen. Om datorn inte startar upp, se avsnitt nedan refererade märkt "Avsnitt 8: Det kommer inte att starta. "
  8
  Navigera till skärmen som gör att du kan ändra CPU. spänning.
  9.
  öka spänningen i din CPU. För att ta reda på hur mycket att öka spänningen, sök webbforum för att se vad andra människor har gjort. Varje moderkort och processor är lite annorlunda, så det är ingen fast belopp.
  10.
  Testa din dator för att se till att det löper smidigt. En bra överklocka kan lätt ta en processor som kör i 3,2 GHz lager hastighet och ha det igång på 3,43 GHz.

  Tips och varningar


 • Överklockning kan vara mycket farliga om görs på fel sätt. Det kan leda till korrupt data och även förstört hårdvara. Ändra spänningen på CPU bör ske med särskild försiktighet, eftersom alltför mycket spänning kan enkelt steka ett chip. En av de största hoten från överklockning är värme. Kontrollera att du har tillräcklig kylning för ditt system. Kontrollera också att du har en tillräckligt stor strömförsörjning för att stödja tweaks du gör. Inte tillräckligt med ström kan lätt leda till en dålig overlocking situation.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:göra regelbundna datorhögtalare fungerar på bärbara datorer?

Relaterade artiklar


 • hur man gör två bildskärmar arbete med ett ATI grafikkort
 • hur du tar bort CMOS-batteriet på en Toshiba laptop
 • 60 vs 75 hertz
 • Hur konvertera 8mm video till en DVD
 • hur man gör med toner
 • hur man gör fönster inte skriva ut till skrivare uppkopplad
 • hur du avgör om din hårddisk är en SATA 2
 • hur man kan jämföra Intel-processorer
 • Hur konvertera en TV till en datorskärm
 • hur datorer ränta laptop