Dator > hur man bygger en multi-media dator

 • hur man bygger en multi-media dator


 • Datorer är mycket mer än bara produktivitetsverktyg. Visst kan de användas för att surfa på webben och kolla e-post, men datorer också leverera en överraskande mängd underhållning-från YouTube-videor till de senaste DVD-utgåvor på Blu-ray. Om du bygger en ny, fullfjädrad PC, kanske du vill bygga dig en komplett hemunderhållningssystem medan du är på det

  Du behöver:. .
  Datorväska
  DVD-brännare.
  Hårddisk.
  Moderkort.
  Externa högtalare.
  TV-kort.


  1.
  Bestäm vilken typ av fall du behöver för ditt nöjes-baserad dator. I många fall kommer ett torn design gör den mest logiskt eftersom det ger dig utrymme att installera flera hårddiskar, dvd-brännare, kortläsare och andra enheter.
  2.
  Välj den största hårddisk du har råd. De ljud-och videofiler som du lagrar på din dator kommer att bli mycket stor, så alltid köpa en större hårddisk än du tror du kommer att behöva. Med hårddisk priserna sjunker, har du råd förmodligen minst en 500-gigabytes-enheten. Ett 750-gigabyte eller 1 terabyte-enheten är ännu bättre.
  3.
  Max ut minnet på din dator. Spela upp strömmande video och ladda ned ljud-och videofiler från Internet kommer att använda upp mycket systemresurser, så det är viktigt att använda så mycket minne som ditt moderkort klarar av. Välj ett moderkort som har gott om minne, samt stöd för FireWire, USB 2. 0 och andra populära tekniker.
  4.
  Installera ett TV-kort i datorn. Dessa små tuner kort kan anslutas till alla tillgängliga PCI (Peripheral Component sammanlänkning) eller USB-port och kan förvandla din dator till en tv och videospelare. Om du har hårddiskutrymme tillgängligt, kan du också använda DVR funktion för att spela in dina favorit tv-program och spela upp dem på ditt schema.
  5.
  Köpa en kvalitet uppsättning yttre högtalare för din multimediadator. Talarna som kommer inbyggd i de flesta datorer kommer helt enkelt inte vara tillräckligt för ett hemmabiosystem. Multimedia surroundhögtalarna fungerar bäst, speciellt om du ska använda din dator för att se filmer och lyssna på musik. Leta efter högtalare med utmärkt low-end och high-end volymen så att alla dina video-och ljudfiler låter perfekt.
  6.
  Välj den största platt-bildskärm som passar i det utrymme du har tillgängligt. Priset på plattskärmar har kommit ner en hel del de senaste åren, så du kan ha råd med en bildskärm på över 20 eller ens 30 inches.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man hittar min skrivare URL för delning

Relaterade artiklar


 • hur man kan påskynda det pekplattemus
 • hur du lägger till minne till en HP mini
 • hur man skapar en Windows-partition i Macintosh
 • hur man fixar ett pappersstopp för en Deskjet-skrivare
 • hur man sätter på My Space bar rygg på min Acer laptop
 • hur man spela DVD-skivor på LCD-skärmar
 • hur man byter bläcket i HP patroner
 • Hur installerar jag min bluetooth mus?
 • Hur identifiera lcd problem i en hp laptop
 • hur man får in din dator om du har glömt lösenordet