Dator > hur man bygger en datorgrafik

 • hur man bygger en datorgrafik


 • Datorer är verktyg, och medan de flesta ser likadana ut, deras olika interna komponenterna göra dem mer lämpade för vissa typer av arbete. För grafik, behöver du en kraftfull dator med bra skärm och en stor mängd RAM. Professionella grafikkort kan också avlasta en stor del av det arbete som skall utföras från processorn. En datorgrafik behöver också en stor hårddisk med någon form av datasäkerhet såsom RAID 5

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel

  Komponenter


  . 1.
  Välj ett moderkort med minst fyra minnesplatser, och två PCI-E videoportar kort. Var noga med att välja ett moderkort med tillräckligt USB-port för alla er externa hårddiskar, grafisk tablett och tangentbord /mus.
  2.
  Välj en quad core processor som passar i din budget. Gå till http://www. tomshardware. com/charts/processors, 6. html och kontrollera prestanda för processorn du funderar för programvaran du kommer att använda.
  3.

  Köp 6 eller 8 GB minne. Inköp-minnen på 2 eller 4 GB vardera, beroende på din budget.
  4.
  Köp en snabb hårddisk som system disk. En 128 GB till 256 GB SSD (Solid State Drive) kommer att vara betydligt snabbare än även de snabbaste vanlig hårddisk. Köp ett RAID-kort med fyra eller åtta-portar med hårdvara RAID 5. Köp av fyra 1 TB hårddiskar för lagring.
  5.
  Om du främst gör 2D-grafik, köpa ett grafikkort med tre digitala portar (DVI, HDMI eller DisplayPort). För 3D-arbete, köpa en eller två professionella grafikkort från NVIDIA och AMD.
  6.
  Köp ett högkvalitativa LCD-skärm med en IPS-panel. IPS är det LCD-teknik som möjliggör bästa färgåtergivning och betraktningsvinklar. För multi-display arbetsstationer, kan du köpa en sämre LCD-skärmen om den andra skärmen kommer endast att användas för verktyg, kommunikation eller andra icke-grafisk användning.
  7.
  Köp ett datorväska, högkvalitativa nätaggregat, DVD /CD /BlueRay-enhet och en UPS (avbrottsfri strömförsörjning).

  Bygg


  1.
  Öppna rutorna på ett stort bord och ta delar ur lådan. Sätt moderkortet framför dig, öppna CPU-sockeln och kasta kontaktskydd.
  2.
  in processorn i sockeln och se till att tungan på uttaget linje med spåret på processorn. Sätt in RAM i minneskortplatsen, rikta igen spåret och tungan, och tryck nedåt på båda sidor av minnet tills det "klickar". Installera diskhon processorn värme genom att följa tillverkarens instruktionsbok.
  3.
  Öppna fallet och installera nätaggregatet. Säker moderkortet i chassit med skruvarna som följde med fallet. Anslut strömkablarna till moderkortet. Anslut fall kablarna till moderkortet med hjälp av ditt moderkorts manual.
  4.
  In hårddiskar och CD /DVD-enheten i ärendet och säkra dem med skruvar. Anslut lagring hårddisken till RAID-kortet och systemet hårddisk och CD /DVD-enheten till moderkortet. Anslut nätkablarna från strömförsörjningen till hårddiskar och DVD /CD-enheten.
  5.
  Öppna grafikkortet porten spärren på höger om porten. Sätt i grafikkortet i hamnen och pressar nedåt. Säkra grafikkort med en skruv. Kontrollera bruksanvisningen för grafikkortet för att se om du behöver ansluta en videokabel kort ström till grafikkortet.
  6.
  Anslut nätsladden till datorn och slå på datorn. Kontrollera att fläktarna snurrar och hårddiskar vänder på. Dra ur nätsladden och avsluta ärendet. Anslut nätsladden till UPS och UPS till datorn. Anslut datorn till bildskärmen och mus /tangentbord.
  7.
  Slå på datorn, sätt in CD /DVD av ditt operativsystem i enheten och följ anvisningarna på skärmen för att installera operativsystemet. Läs RAID-kortet manualen för att veta hur man ställer in en RAID 5 eller RAID 6 array för dina lagringsbehov.

  Tips och varningar


 • Du behöver installera en 64-bitars operativsystem om du använder mer än 3 GB eller RAM.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Definitionen av datakablar

Relaterade artiklar


 • hur man raderar & ladda om en hårddisk
 • hur fästa st nycklar till tangentbord
 • hur man installerar en USB-skrivare med vista
 • hur man ansluter en seriell kortläsare till datorn
 • instruktioner om installation ett batteri i en Compaq Presario bärbar dator
 • hur du kan visa video från en capture-kort
 • Hur kan jag anpassa min blixt driva?
 • Hur du tar av och på en bärbar dator nyckel
 • hur man väljer rätt minne för en Compaq Evo
 • Hur konvertera en VGA-bildskärm till en TV