Dator > hur man bygger en dator för videokodning

 • hur man bygger en dator för videokodning


 • Att arbeta med videofiler är en av de mest processorkrävande uppgifter du kan göra med en dator, så du kan finna att den dator som du själv inte klarar jobbet. Uppgradera din befintliga dator genom att lägga till ett nytt grafikkort och lite minne kan hjälpa, men det är ofta mer kostnadseffektivt att helt enkelt bygga en dator åt videokodning. När du bygger din dator från grunden så vet du exakt vilka komponenter som används, och som gör det lättare att felsöka systemet och uppgradera den vägen.

  Du behöver:
  datorväska
  . Moderkort.
  Minne.
  Hårddisk.
  Optisk enhet.


  1.
  Välj din dator fallet noga. Det finns ett antal fall mönster på marknaden, men för en videokodning dator du kanske vill gå med en låda design. Tornet fall kommer ge dig mer flexibilitet och gör det lättare att uppgradera komponenter. Med ett torn design som du kommer också att kunna installera flera hårddiskar för att ge enkel säkerhetskopiering och ytterligare lagring.
  2.
  Välj ett moderkort med en hög slut processor. Processorer med dubbla kärnor är allmänt tillgängliga dessa dagar, och att dual-core-teknik gör det lättare att göra flera saker på din video centrerad-PC. Oavsett märke, välja den snabbaste dual core-processor du har råd, desto snabbare processor, desto smidigare går ditt resultat kommer
  3
  Välj översta kortet kvalitet video. . . Ditt moderkort kan komma med en ombord grafikkort, men det grafikkort kommer inte att kunna hantera intensiva video manipulationer. När du handlar för en fristående grafikkort så att du får en med minst 128MB inbyggt minne, 256 MB eller mer är ännu bättre. Det finns ett antal utmärkta grafikkort med massor av inbyggt minne, och priserna har sjunkit ganska lite de senaste åren. För video arbetar du kanske också vill överväga ett kort med två övervaka anslutningar. Detta kommer att göra det möjligt att ansluta en extra bildskärm till din färdiga dator. Många människor tycker att två skärmar är en riktig välsignelse till produktivitet, särskilt för videoproduktioner.
  4.
  Installera högsta kapacitet hårddiskar du har råd, och se till att dessa enheter är hög hastighet. Videofiler är enorma, så du behöver massor av lagringskapacitet, minst 500GB och helst mycket mer. Välja en hög hastighet kommer att bidra till att göra datorn mer effektiv som den överför stora videofiler fram och åter till din hårddisk. Installation av flera enheter är en bra idé också. En andra enhet ger dig extra lagringskapacitet, eller ge ett enkelt sätt att säkerhetskopiera dina stora videofiler.
  5.
  Max ut RAM-minne på din video dator. Redigera videofiler är en processor intensiv aktivitet, så du måste se till att du har gott om ledigt minne. Var noga med att installera så mycket RAM som moderkortet klarar av. Detta kommer att göra din dator kan köras mycket mer effektivt och ge dina videofiler att spelas upp utan problem.
  6.
  Installera en Blu-ray DVD-brännare om du har råd med det, annars välja den bästa standarden DVD-brännare du har råd. Med en DVD-brännare tillgänglig kan du överföra dina färdiga produktioner till DVD. När dessa produktioner är kodade på DVD kan de delas ut som prov eller ges till dina kontakter i branschen.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man använder ett USB-tangentbord med bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man löser övervaka färg problem
 • hur man använder en Mac istället för en PC för design applikationer
 • hur du tar reda på temp på din bärbara dator
 • gratis flashminne dataräddning
 • hur man installerar ljudenheter på en Dell Inspiron
 • hur kan man få hastigheter cpu fläkt på en Lenovo laptop
 • hur du tar bort CMOS-batteriet på en Toshiba laptop
 • hur man kan anpassa styrkula känslighet i Windows
 • Hur konvertera en SATA-enhet till USB
 • hur du ansluter en DVI-kabel