Dator > hur man bygger en dator för fotoredigering

 • hur man bygger en dator för fotoredigering


 • Om du är i fotoredigering och andra processorkrävande aktiviteter, kan det hända att datorerna till försäljning på din lokala stor låda butik är helt enkelt inte upp till uppgiften. Ett av de bästa sätten att få det du behöver till ett pris du har råd är att bygga din egen dator från grunden. Genom att välja de bästa komponenterna du har råd, kommer du att kunna skapa en dator som utmärker sig på fotoredigering och andra high-end uppgifter

  Du behöver:. .
  Datorväska
  Hårddisk.
  Minne.
  DVD-brännare.
  Moderkort.
  Fotoredigeringsprogram.


  1.
  Välj fallet design som passar dina behov bäst. Det finns ett antal PC fall på marknaden, från slimline fall som passar praktiskt taget överallt till stora torn fall kan hålla flera hårddiskar, optiska enheter och andra delar av hårdvara.
  2.

  välja ett moderkort som passar det gäller designen du har valt, och kontrollera att moderkortet är utrustad med en snabb processor. Fotoredigering är en processor-intensiva uppgift, så det är viktigt att välja den snabbaste processorn du har råd. Både AMD och Intel gör bra processorer för datorer fotoredigering. Oavsett vilket märke du väljer se till att du har gott om hastigheten. Processorer med dubbla kärnor är allmänt tillgängliga dessa dagar, och välja en dubbelkärnig processor kommer att hjälpa din dator utföra till sin fulla potential.
  3.
  Välj de största hårddiskarna du har råd. Om du kommer att göra fotoredigering kommer du troligen att lagra en massa bildfiler i okomprimerat format, och dessa filer kan ta upp mycket hårddiskutrymme. När du väljer hårddiskar för ditt system, köpa en större hårddisk än du tror du kommer att behöva. För en fotoredigering maskin, är den minsta hårddiskens kapacitet du bör tänka på 500GB. En enhet med en 750 GB eller 1 TB lagringskapacitet är ännu bättre.
  4.
  Installera så mycket minne som moderkortet kan hålla. Fotoredigeringsprogram paket kommer använda upp en hel del minne, så det är viktigt att maxa ditt RAM. Detta gäller särskilt om du vill utföra andra funktioner på din dator medan din fotoredigeringsprogram bearbetar en bild. .
  5
  Kontrollera att du installerat en fristående grafikkort-grafikkortet inbyggd i moderkortet kommer helt enkelt inte att kunna hantera intensiva uppgifter fotoredigering. Leta efter ett grafikkort med minst 128MB inbyggt minne, och även överväga ett grafikkort med dubbla anslutningar. Detta gör det enkelt att ansluta två bildskärmar till fotoredigering arbetsstationen. Många professionella foto redaktörer, och även vissa hemanvändare, upptäcker att dubbla monitorer ger en verklig produktivitetsökning.
  6.
  Välj en high-end fotopaketet redigeringsprogram för din dator. Adobe Photoshop är den högsta standarden i branschen, men det kan vara ganska dyrt alternativ. Om din budget är mer begränsad kan du prova en mid-range produkt som Photo Deluxe eller Foto Elements. Det är bra att arbeta med varje produkt du funderar på, så leta efter fri rättegång erbjudanden. Inlärningskurvan på fotoredigeringsprogram kan ibland vara brant, så du kanske vill hålla fast vid den produkt du redan vet när du bygger din nya dator.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man köper Gigabyte moderkort

Relaterade artiklar


 • compact flash-kort kontra SD-kort
 • hur du ansluter datorn till min TV utan en seriell kabel
 • hur du överför filer från en gammal till en ny dator med en seriell kabel
 • hur man ansluter en Dell-skrivare till ett trådlöst system
 • hur man konfigurerar en multimedia-PC
 • hur man justera storleken på fotoutskrifter på min Kodak Printer
 • hur man kalibrerar en Wacom
 • 60 vs 75 hertz
 • Hur man vet om din dator behöver ett nytt ljudkort
 • vad är en quad-core processor?